INFORÁDIÓ 
2020. február 26. szerda
Géza

Belső vizsgálat a lelencgyerekek ügyében

Infostart / InfoRádió

A családügyi miniszter belső vizsgálatot rendelt el a tárcánál a román állampolgárságú, ám Magyarországon nevelkedő gyermekek ügyében - értesült az InfoRádió.

A Ifjúsági-, Családügyi-, Szociális- és Esélyegyenlőségi Minisztérium Gyermek és Ifjúságvédelmi főosztályvezetője kedden a budapesti román nagykövetségen járt, hogy az ügyben tájékozódjon.

Értesüléseink szerint a Göncz Kinga szakminiszter korábban nem tudott a problémáról és belső minisztériumi vizsgálatot is indított.

Mint arról az Inforádió korábban beszámolt, a tavaly hatályba lépett román gyermekvédelmi törvény kimondja: Romániába kell vinni a külföldön tartózkodó, kísérő nélküli, román állampolgárságú kiskorúakat. Ilyenekből Magyarországon több száz is lehet.

Az Inforádió egyik hallgatója jelezte: szeretné örökbe fogadni azt a kisfiút, akit csecsemő kora óta nevel, de senki sem tud neki segíteni, mert a gyerek román állampolgárságú anyától származik, és így ő maga is román állampolgár. Útlevelet pedig csak az édesanyja kérhet neki, a gyámja nem.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018