eur:
394.34
usd:
370.5
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Felmentették Papát

A Legfelsőbb Bíróság bűncselekmény hiányában az összes vád alól felmentette Sándor Istvánt - közölte a Papa néven ismert nyugállományú rendőrtiszt ügyvédje.

Hegedűs László elmondta: a Legfelsőbb Bíróság (LB) ezzel megváltoztatta a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét. Hozzátette: a LB több ponton szabálysértőnek találta a másodfokú döntést.

Az ügyvéd közölte: a döntés azt jelenti, hogy Sándor Istvánt jogellenesen tartották előzetes letartóztatásban hat hónapig, ezért kártalanítást igényelnek. Visszajár az a 600 ezer forint is, amire Sándor Istvánt márciusban hivatali visszaélés és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt ítélte a Fővárosi Ítélőtábla.

A vád szerint az ORFK Központi Bűnüldözési Igazgatóságának egykori magas rangú tisztje 1997-ben egy, az Energol-ügyben később megvádolt vállalkozóhoz kapcsolódó bűnügyben konstruált rendőri intézkedést hajtott végre, majd arról valótlan tartalmú rendőri jelentést készített.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×