eur:
393.13
usd:
367.31
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Politikai vita a villamosbalesetről

A Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának fideszes alelnöke a reggeli villamosbalesetre utalva azt mondta, hogy a vágányok rossz állapota és a régi járművek miatt ilyen eset bármely nap történhet Budapesten. Az ügyben illetékes főpolgármester-helyettes közölte: a BKV Rt. megfelel a forgalombiztonsági követelményeknek.

Szálka Miklós fideszes politikus szerint a Kálvin téri balesetet az okozta, hogy a villamosvágány – csakúgy, mint a főváros sok pontján – balesetveszélyes. Hozzátette: a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Rt. csak a fejlesztésekre kapott pénzt a fővárostól, üzemeltetésre nem.

A cég emiatt a lehető legkisebb ráfordítással próbálja meg működtetni a városi közlekedést – mondta a politikus az InfoRádióban. Szálka Miklós utalt arra is, hogy az UV-típusú villamosok a legöregebbek a BKV járműparkjában, ráadásul pótkocsijuk roncsolja a vágányt.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes az InfoRádióban azt mondta, hogy szerinte a BKV maximálisan megfelel a forgalombiztonsági követelményeknek.

A főváros folyamatosan újítja fel a vágányokat és selejtezi ki az elöregedett villamosokat. Az UV-villamosok jövő áprilisban kapják meg a „végső döfést”, amikor a Nagykörúton üzembe állnak az új járművek – mondta.

A 47-es villamos Kálvin téri balesetében egy ember könnyebben megsérült. A baleset akkor történt, amikor a Szabadság híd felé tartó 47-es villamos kisiklott és nekiütközött a szemből jövő szerelvénynek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×