eur:
389.21
usd:
362.53
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter döntött és indokolt

A választási vereség harmadnapjára tette véglegessé, miként folytatja.

"Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem ülök be a parlamentbe" - kezdte Facebook-bejegyzését a választáson vereséget szenvedett ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje.

"Nekem most Vásárhelyen kell megvédenem a vásárhelyi gyerekeket attól, hogy a Fidesz elvigye őket golyófogónak Ukrajnába, köztük négy, még csak nem is katona fiaimat. Orbán Viktor ugyanis számtalanszor bebizonyította, hogy amivel bennünket minden alap nélkül vádol, azt saját maga rendre megteszi:

– évente 40-50 ezer migránst telepít hazánkba a távozó magyarok pótlására
– a teszteknél már fizetőssé tette az egészségügyet, a magánosításra máris százmilliókat költött
– vasárnap már azt sem tagadta, hogy meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést."

Meglátása szerint a választók jelentős részét teljesen félretájékoztatta "az egyoldalú, hazug propagandagépezet", ami szerinte már "a fehérről is képes elhitetni, hogy fekete, egy jobboldali, hétgyermekes, vidéki keresztény polgármesterről, hogy Gyurcsány embere, hogy utálja a vidékieket, valamint hogy saját gyermekeit is elküldené meghalni egy idegen háborúba.

Ebben a helyzetben még a látszatát sem szeretném fenntartani annak, hogy Magyarország egy parlamentáris demokrácia,

ahol a parlamentben az ellenzék bármit is elérhet, ezért nem ülök be a listavezetőként megszerzett helyemre" - indokolt a politikus.

Hódmezővásárhely polgármestereként azt tartja a legfontosabb feladatának, hogy megerősítse a városa bizalmát, megőrizze a korrupció- és politikamentes városvezetést, a felelős gazdálkodást, és teljesítse ígéretei fennmaradó részét.

Vidéki polgármesterként nem akarja cserben hagyni a "106 hőst, aki a választáson elindult, ahogy az előválasztás jelöltjeit sem, a 27 ezer szavazatszámlálót, a több százezer fiatalt, a milliós roma közösséget és a kétmillió ellenzékit." Azt írta, felelősséget érez azért, hogy ez a közösség együtt maradjon, és hazafias ellenállókként mindannyian küzdjenek a korrupció és az önkény ellen.

"Találjuk ki együtt, hogyan védjük meg egymást" - írta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×