eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én. Elkészült az április 3-ai országgyűlési választás és a vele egy napon rendezett országos népszavazás hirdetménye, hamarosan elkezdik kiszállításukat a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Még 65 jelölt izgulhat

A választási bizottságoknak legkésőbb hétfőn dönteniük kell a pénteken bejelentett jelöltek nyilvántartásba vételéről.

Hétfőn még 65 jelölt nyilvántartásba vételéről kell dönteniük az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságoknak - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) oldalának adataiból.

Az országgyűlési választáson indulni szándékozó jelölteknek péntek 16 óráig kellett összegyűjteniük az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást. Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell az ajánlásokat, a választási bizottságoknak pedig a bejelentéstől számított három napon belül dönteniük kell a jelöltek nyilvántartásba vételéről.

Ez alapján a választási bizottságoknak legkésőbb hétfőn dönteniük kell a pénteken bejelentett jelöltek nyilvántartásba vételéről; az NVI nyilvántartásában hétfő reggel 65 bejelentett jelölt szerepelt.

Az NVI nyilvántartása szerint hétfő reggel 290 olyan jelölt volt, akit már nyilvántartásba vettek, de az erről szóló határozat még nem emelkedett jogerőre, és van 353 már jogerősen nyilvántartásba vett jelölt is, akik már biztosan indulhatnak az április 3-ai országgyűlési választáson.

Négy évvel ezelőtt mintegy 1500 jelölt indult az országgyűlési választáson az egyéni választókerületekben.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×