eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Molnár Gyula, az MSZP elnöke (b-j) az MSZP-Párbeszéd választási eredményváró rendezvényén, az MSZP újbudai székházában 2018. április 8-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Molnár Gyula lemondott, távozik a teljes MSZP-elnökség

Karácsony Gergely gratulált, Molnár Gyula lemondott az MSZP-párbeszéd választás utáni sajtótájékoztatóján. A szocialisták elnöke azt is bejelentette, hogy a párt elnöksége is benyújtja a lemondását.

"Jó szívvel nehéz gratulálni, de én mégis megteszem" - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, és elismerte, az eredmény elmaradt a várakozásaiktól, de ahhoz képest mégiscsak jónak tartja, hogy sokan arra sem tartották őket, hogy megugorják a parlamenti küszöböt.

Karácsony leszögezte, most is úgy gondolják, hogy Magyarországnak változásra van szüksége, a választók többsége mégiscsak másként gondoltak erről. A kormányfőjelölt szerint az ellenzéknek a legerősebb ereje az MSZP-Párbeszéd szövetsége, és noha Budapesten a többség a baloldalra szavazott, nem tartható, hogy a hangja nem jut el a kistelepülésekre. Ezért szerinte újra kell gondolni a baloldali politizálás alapjait. A saját politikai jövőjéről, hogy marad-e Zugló polgármestere, vagy átveszi parlamenti mandátumát, nem beszélt.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke a többi demokratikus ellenzéki pártot is felelőssé tette a kudarcért, mert - számításaik szerint - 17 mandátum veszett el az összefogás hiányának köszönhetően.

Molnár Gyula azt is bejelentette, hogy

lemond az elnöki posztról, és a párt elnöksége is benyújtja lemondását.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×