eur:
391.28
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kampányhírek percről percre

A hajrájához ért a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb szerdai híreket.

2018.04.04. 18:09

Mégis visszalép egy LMP-s

Tenk András visszalép Csepelen - közölte az LMP.

2018.04.04. 17:10

Erősödött a Fidesz a Medián mérése szerint: meglehet a kétharmad?

A Medián a legfrissebb mérésében masszív kétharmadot mért a Fidesz-KDNP-nek. Mindeközben sokan kételkednek abban, hogy az országban most lehet-e valójában pontosan mérni a közhangulatot. A Medián maga is figyelmeztet több olyan tényezőre, amely még befolyásolhatja az eredményt.

2018.04.04. 17:10

Szijjártó Péter négy kritikus pontot említett az ENSZ migrációs tervezetéből

Az ENSZ migrációs csomagjának jelenlegi tervezete minden eddiginél több veszélyt jelent Magyarországnak, mert ha ebben a formájában elfogadnák, az illegális bevándorlókat ugyanazok a szolgáltatások illetnék meg, mint a magyar embereket - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

2018.04.04. 17:09

Lázár János: előbb vagyok vásárhelyi, mint fideszes

Lázár János szerint a Fidesz sem hibátlan, mégis Orbán Viktor lenne a legjobb miniszterelnöke az országnak a jelöltek közül.

2018.04.04. 16:25

Karácsony: mindenki számára elérhető iskolarendszer kell

Az MSZP-Párbeszéd mindenkinek elérhető és minden gyermeknek a felemelkedéshez esélyt jelentő iskolarendszert hozna létre április 8-a után - közölte a két párt közös miniszterelnök-jelöltje szerdán. Karácsony Gergely - miután szakszervezeti vezetőkkel, oktatáskutatókkal és a Tanítanék mozgalom képviselőivel egyeztetett - azt mondta, olyan oktatási reformot hajtanak végre, amely a gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak is jó lesz.

A Párbeszéd politikusa szerint "ma a magyar oktatási rendszer szembemegy az autópályával". Ma, amikor a tudáshoz való hozzáférés az egyik legfontosabb társadalmi kérdés, akkor az Orbán-kormány a tudás leértékeléséről döntött azzal, hogy szűkítette az oktatáshoz való hozzáférést - magyarázta, a fejlett világ legigazságtalanabb oktatási rendszerként jellemezve a magyart.

2018.04.04. 16:13

Az FM bejelentését tett az ügyészségen Hadházy Ákos és családja ellen

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) útján bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen Hadházy Ákos és családja ellen termőföld tulajdonjogának megszerzésére irányuló jogszabályi rendelkezések kijátszásának alapos gyanúja miatt - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán. A tájékoztatás szerint alapos a gyanú, hogy Hadházy Ákos, az LMP "antikorrupciós élharcosa" és családja egy külföldi származású, "zöldbáró strómanhálózatán keresztül" a földtörvényt kijátszva akart állami termőföldet vásárolni.

2018.04.04. 16:08

Budai Gyula szerint Czeglédy Csaba és bűnszervezete finanszírozta baloldaliak és álfüggetlenek kampányát

Kész Zoltánnak, Veszprém független országgyűlési képviselőjének válaszolnia kell arra, hogy hol van az a pénz, amelyet Czeglédy Csaba, szocialista politikustól kapott a 2014-es választási kampányának finanszírozására - jelentette ki Budai Gyula országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP) szerdán, Veszprémben. Az a kérdés, hogy hol van ez a pénz, mire használta fel ezt az összeget az április 8-ai országgyűlési választáson független jelöltként induló Kész Zoltán - hangsúlyozta.

2018.04.04. 16:16

Orbán Viktor: a kampányban nem lehet finnyáskodni

2010-ben a gazdasági csődhelyzet veszélye miatt erős, egységes kormányzatra volt szükség, most pedig új kihívás van, a bevándorlás - mondta a Figyelőnek adott interjúban Orbán Viktor. A miniszterelnök jelezte, hogy a Fidesz választási győzelme esetén marad az arányos adórendszer, és jövőre erőteljes versenyképességi politikát indítana.

2018.04.04. 15:14

Újabb visszalépéseket jelentettek be

Juhász Péter, az Együtt elnöke, Karácsony Gergellyel, az Együtt-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjével és Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével újabb visszalépéseket jelentett be.

2018.04.04. 14:22

Visszalépett Bangóné Borbély Ildikó

A szocialista párthoz, az általa vallott értékrendhez és a választókhoz is méltatlan, hogy néhány képviselőtársát a maximális kampánytámogatás lehívása érdekli, ezért egyoldalúan visszalép a választáson való indulástól - közölte Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP-Párbeszéd Budapest 17. választókerületi (Csepel-Soroksár) jelöltje.

2018.04.04. 13:50

A magas részvételi arányban bízik az ellenzék

Az ellenzéki pártok szerint vasárnap a választók több mint 70 százalékának el kell mennie szavaznia ahhoz, hogy esély legyen a kormányváltásra. A rendszerváltás óta csak egyszer voltak ennyire aktívak a szavazópolgárok: 2002-ben, amikor leváltották az első Orbán-kormányt.

2018.04.04. 12:38

Ésszel és szívvel kell szavazni Karácsony Gergely és Molnár Gyula szerint

Az ellenzéki jelöltek koordinált indítása okán a baloldali szavazóknak nem szabad pusztán zsigerből leadni voksaikat, ésszel és szívvel kell szavazniuk – vélekedett Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában. Molnár Gyulával, az MSZP elnökével arról is beszéltek, hogy jelenleg hiányzó kulcstárcákat hoznának vissza a kormányzásba, illetve hogy együttműködnének-e a Jobbikkal.

2018.04.04. 12:24

Szél Bernadett megszólalt az MSZP-P-vel való egyeztetésről

Megújítaná a családpolitikát az LMP, amely azt ígéri: nem keveseknek adnának sokat, hanem sokaknak eleget - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt. Beszélt az ellenzéki egyeztetésekről is.

2018.04.04. 12:22

Fidesz: Vona Gábor és a Jobbik a legnagyobb politikai korrupciós botrányban érintettek

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán így reagált a közmédiának arra, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök egy antikorrupciós csomag életbe léptetését ígérte választási győzelmük esetén. Azt mondta: a Jobbik messze a legkorruptabb párt, gyakorlatilag egy milliárdosnak kilóra eladták magukat.

2018.04.04. 12:17

Tarlós: Budapest ma jobb város, mint 8 évvel ezelőtt

Budapest ma jobb város, és sokkal előrébb tart, mint 8 évvel ezelőtt - jelentette ki Tarlós István főpolgármester szerdán Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusának ünnepélyes átadásán.

A főpolgármester beszédében hosszasan sorolta, hogy a kormány támogatásával milyen fejlesztések, építkezések történtek Budapesten az elmúlt 8 évben. Példaként kiemelte, hogy a főváros "kiszabadult a szörnyű adósságcsapdából", miután a kormány átvállalta a főváros adósságait, köztük a BKV "hatalmas működési adósságát". Új villamosok, autóbuszok, trolik, metrók járnak szerte a városban, s évtizedek óta halogatott pályafelújítások történtek. Elindult a "Futár" utastájékoztató rendszer, befejezték a 4-es metrót, s megkezdődött a 3-as metró felújítása. Utóbbi kapcsán felidézte, hogy kedden elbúcsúztatták az utolsó, felújításra váró metrószerelvényt, s már csak felújított szerelvények közlekednek a 3-as metró vonalán.

2018.04.04. 12:10

Cser-Palkovics: Orbán Viktor mond beszédet a Fidesz kampányzáróján

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere közölte: nagyon komoly érdeklődés mutatkozik az esemény iránt, a Városház tér és környéke biztosan megtelik a másfél órás program idejére

2018.04.04. 12:01

Fontos kéréssel fordult az NVI elnöke a levélben szavazókhoz

Megkezdte a beérkezett levélszavazatok azonosító nyilatkozatainak ellenőrzését a Nemzeti Választási Iroda.

2018.04.04. 11:35

Nézőpont: a bizonytalan szavazók közül is sokan támogatják Orbán Viktort

Orbán Viktor népszerűsége folyamatosan nő, és ez nem független a bevándorláspolitikától. A bizonytalanok közül sokan azért támogatják, mert azt gondolják, ő az egyetlen, aki kiáll Magyarországért - mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán. A Nézőpont Intézet március 19-23. között készült felmérése szerint a teljes felnőtt népesség 50 százaléka választaná ismét miniszterelnöknek Orbán Viktort. Karácsony Gergelyt 13 százalék, Szél Bernadettet, az LMP jelöltjét nyolc százalék, Vona Gábort hét százalék, Gyurcsány Ferencet három százalék, Fodor Gábort, a Liberálisok elnökét és Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét pedig egyaránt egy százalék támogatja.

2018.04.04. 11:11

Vona Gábor: a Jobbik antikorrupciós csomagot léptetne életbe

Az ellenzéki politikus, miniszterelnök-jelölt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az ország megvédése mellett a második legsürgősebb feladatként hivatkozott a források megtartására és a korrupciós bűncselekmények elszámoltatására.

2018.04.04. 10:52

Orbán Viktor: Magyarországon a migráció első helyen Budapestet és a budapestieket fenyegeti

Budapest ma a világ egyik legbiztonságosabb városa, de "elég egy rossz döntés, egy elhibázott választás, és Budapestre nem fogunk ráismerni" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem - Ludovika Egyetemi Campus átadóján.

2018.04.04. 09:21

Gulyás Gergely: a polgári Magyarország a Fidesz legidőtállóbb és legfontosabb célkitűzése

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a Demokrata című hetilapnak arról is beszélt, hogy szerinte mi fog történni, ha a Fidesznek nem lesz abszolút többsége a választások után.

2018.04.04. 08:31

Az LMP kosarat adott az MSZP-P-nek

Az LMP-s Ungár Péter öt pontban reagált az MSZP-P négy visszalépéses felajánlására: szerinte ez nem ajánlat, hanem visszautasítás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×