eur:
385.95
usd:
354.89
bux:
69104.5
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

OTP: mi lesz a következő célpont a rekordév után? Csányi Sándor, Inforádió, Aréna

2024.04.29. 18:10
A műsor támogatója a HOLD - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta. https://hold.hu/

Rekordévet zárt az OTP, számított-e erre év közben? Hogyan áll a magyar, illetve a külföldi leányok jövedelmezősége? Melyik mennyivel járult hozzá a 23-as eredményhez? Hogyan áll az OTP hatékonysága és jövedelmezősége a régiós versenyben? Kit tekintenek benchmark-nak, és kik a legfontosabb versenytársak itthon, illetve külföldön? Miben tud jobb lenni az OTP itthon és külföldön, mint a vetélytársak?

Milyen külföldi akvizíciókat illetve értékesítéseket hajtottak végre tavaly, és miért? Mit terveznek az idén? Szintet lép-e a pénzintézet a tervezett nagy, eurozónás bankvásárlással? Mi a helyzet az orosz és az ukrán leánnyal?

Meddig tartható fenn az extraprofitadó, és hogyan befolyásolja a szektor versenyképességét? Túl vagyunk már a hitelezési mélyponton? Mi segítheti a kilábalást? Mi az a kamatszint, ahol beindulhat a lakossági hitelezés, az ingatlanpiac, illetve a vállalati hitelezés? Milyen lépéseket terveznek tenni a bankok a már meglévő állami programokban való részvétel mellett? Milyen a hazai hitelportfolio? Nőtt-e a nem teljesítő hitelek aránya? A betétállomány hogyan alakulhat a hazai bankoknál? Versenyképesek lehetnek-e a banki betéti konstrukciók és a befektetési alapok az állampapírokkal 2024-ben? Mi a jelentősége a decemberben bejelentett Európai Uniós forrásoknak a gazdasági növekedésben, illetve a magyar fizetőeszköz megítélésében? Milyen forint-euró árfolyamra számít 2024-ben? Milyen inflációs pályával számolnak? Mekkora lehet a növekedés? Helyreállhat-e a fogyasztás? Melyik szegmensben találhat magára jobban a hitelezés: a lakossági vagy a vállalati szegmesben? Milyen kamatpályát vár? Haladhat-e nagyobb lépésekkel a jegybank a kamatcsökkentésben? Hogyan ösztönözheti a kormány a növekedést? Hogyan látja a külföldi befektetések és az iparfejlesztés hatásait a magyar gazdaságra és munkaerőpiacra?

Van-e még feladata az MLSz-nek a férfi fociválogatott sikeres EB-szereplésének elősegítésében? Van-e a Szövetségnek elvárása a szereplésre? Mennyiben befolyásolja az EB-szereplés a kapitány és a stábjának jövőjét? Van-e dolga és lehetősége a Szövetségnek abban, hogy a magyar kupacsapatok jobban szerepeljenek a nemzetközi kupákban?

Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, az MLSz elnöke az Inforádió Aréna című műsorában 2024.04.29-én. Podcast.

×
×
×