eur:
385.36
usd:
355.06
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

A Real Madrid sorozatban harmadszor is döntetlent játszott a BL-ben

Mind a két csapat két gólt szerzett, mind a kettő értékesített egy büntetőt. A Bayern München és a Real Madrid találkozója 2-2-es döntetlent hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. Visszavágó május 8-án, Madridban.

A Bayern Münchenben Thomas Müller is bekerült a kezdő tizenegybe, Thomas Tuchel úgy döntött, a veterán csatár rutinjára nagy szükség lehet. A bajorok kezdő tizenegye: Neuer - Kimmich, Kim, Dier, Mazraoui - Laimer, Goretzka, L. Sané, T. Müller, Musiala - Kane. A kispadon ott ül Davies, Guerreiro és Pavlovic is.

A Real Madridból hiányzik az eltiltott Daniel Carvajal, s természetesen a hosszú hónapok óta sérült egykori Bayern-védő, David Alaba is. A kezdő tizenegy: Lunyin - Lucas Vazquez, Rüdiger, Nacho, F. Mendy - Tchouameni, Kroos – Fede Valverde, Bellingham, Rodrygo - Vinicius Junior.

Toni Kroos – Alabán kívül – az egyedüli aktív futballista, aki a Bayernnel és a Real Madriddal is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Andrij Lunyin véd, de már ott ül a padon Thibaut Courtois, aki a vártnál sokkal gyorsabban felépült második idei sérüléséből.

Negyven másodperc alatt helyzetbe került a Bayern, Leroy Sané lövését Lunyin védte.

A bajorok támadtak többet az első hat-hét percben, Kane, majd újra Sané lőtt, de maradt a 0-0.

Az első félidő közepén ellenben a magára találó Real Madrid megszerezte a vezetést. Toni Kroos minden rutinját felhasználva bepasszolta a labdát a védők között a vonaluk mögé, Manuel Neuer talán kiindulhatott volna, de bennragadt, Vinícius pedig a labdára startolva könnyedén lehelyezte a labdát mellett a bal alsó sarokba, 0-1.

A Bayern meddő fölényével teltek a játékpercek, aztán a 40. percben Nacho felrúgta a kapujuktól húsz méterre Joshua Kimmichet. A bajorok közül öten is odaálltak a labda köré, végül úgy döntöttek, rúgja Harry Kane kapura a labdát. Jól lőtt, de legalább egy métert tévesztett.

A másik oldalon Mazraoui 17 méterre a kaputól buktatta Bellinghamet. Rodrygo lövése után szögletre pattant a labda.

Vége az első félidőnek, előnyben a Madrid.

A Bayern labdabirtoklásával kezdődött a második játékrész, de az első lövés Toni Kroosé volt, Manuel Neuer védett.

Az 53. percben Leroy Sané a jobb oldalról, az oldalvonal közeléből indult, túl lazán védekeztek ellene (elsősorban Mendy és Tchouaméni), befelé húzta a labdát, aztán a rövid sarokba lőtt, elemi erővel, 1-1.

Két perccel később Musiala a tizenhatos belül csinált egy cselt, Lucas Vazquez felrúgta. A büntetőt Harry Kane a jobb alsó sarokba lőtte, 2-1. Nagy fordulat öt perc alatt.

Joshua Kimmich szöglete után Dier ziccerből fejelhetett, de Lunyin védett.

A 80. percben Kim, a dél-koreai belső védő cselgáncsosokat megszégyenítő módon földre vitte Rodrygót, Clement Turpin azon az oldalon is megítélte a jogos büntetőt. Vinícius Júnior pedig belőtte, 2-2.

Vége a mérkőzésnek, maradt a 2-2.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×