eur:
386.78
usd:
355.61
bux:
68386.05
2024. május 17. péntek Paszkál
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszél a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, valamint a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete közötti együttműködési megállapodás aláírása után a minisztériumban 2023. november 10-én. A megállapodás célja, hogy tovább erősítse a hazai logisztikai és közúti fuvarozói ágazatot, különös tekintettel annak nemzetgazdaságban betöltött szerepére.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Új szintre lép a kormány és a Yettel együttműködése

A kormány együttműködési megállapodást kötött a Yettel Magyarországgal és a Cetin Hungary Zrt.-vel a digitalizáció és a távközlés fejlesztése érdekében, ezzel a felek az egész ország érdekét szolgálják – hangsúlyozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a dokumentum aláírásakor kedden.

Kiemelte: a telekommunikációs szektor fontos a kormány számára, a digitális technológiák alapjaiban változtatják meg az életet. A digitális gazdaság már a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák használata a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált.

A megállapodásban többek között a hálózatfejlesztésről, a kiberbiztonságról, a kkv-k támogatásáról, innovációról, valamint egyetemi együttműködésről állapodtak meg a felek – mondta Nagy Márton.

A tárcavezető hangsúlyozta: a kormány és a Yettel együttműködése új szintre lép, a cég megbízható partnere a kormánynak. A mostani megállapodás folytatása a mobilhálózat fejlesztéséről szóló korábbi, 2013-asnak.

Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×