eur:
393.34
usd:
368.17
bux:
66145.53
2024. április 24. szerda György

Gulyás Gergely: a polgári Magyarország a Fidesz legidőtállóbb és legfontosabb célkitűzése

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a Demokrata című hetilapnak arról is beszélt, hogy szerinte mi fog történni, ha a Fidesznek nem lesz abszolút többsége a választások után.

A polgári Magyarország a Fidesz legidőtállóbb és legfontosabb célkitűzése. Ez jelenti annak a nemzeti önazonosság-tudatnak a megőrzését, amelyért sokat küzdöttek az ország történelmében és az elmúlt években, de jelenti azt a nyugati életszínvonalat is, amelyhez szeretnének felzárkózni - nyilatkozta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a Demokrata című hetilapnak.

A szerdán megjelent interjúban a kormánypárti politikus azt hangoztatta: a 2010 óta elért eredmények különösen megsüvegelendőek az után az "államcsőd" után, amelybe a szocialista kormány vezette az országot. A legnagyobb teljesítménynek azt nevezte, hogy ma 740 ezerrel többen dolgoznak Magyarországon, mint 2010-ben. Ebből nagyjából 600 ezer piaci munkahely, 140 ezren vannak még a közmunkaprogramban.

Az Európai Unió (EU) intézményeivel kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt: az Európai Parlamentben folyó viták, vagy az Európai Bizottság napirendje sokszor rendkívül életidegen, az európai polgároktól távoli kérdésekről szólnak. Úgy folytatta: ez akkor a legszembetűnőbb, amikor - sajnos ritkán - jó példákat látni, mint amilyen az Európán belüli mobiltelefonhívások tarifacsökkentése a roamingdíjak mérséklésének előírásával.

Gulyás Gergely kitért a kvótaügyre is, mint mondta, ha van is ok némi bizakodásra, a helyzet "rendkívül fenyegető és veszélyes". A soros elnökség javaslata tízezer migráns azonnali befogadására kötelezné az országot. Kiemelte: bizakodásra az Orbán-kormány politikai teljesítménye, az általuk megszervezett kvótaellenes koalíció adhat okot, mert a jelenlegi magyar kormány és jó néhány szövetségese nem hajlandó elfogadni a kötelező kvótát. Ebbe a körbe nemcsak a visegrádi országok tartoznak, hanem ide sorolható Ausztria, Horvátország, Románia és Luxemburg, és vélhetően ebbe a körbe fog tartozni Olaszország is - tette hozzá.

A frakcióvezető az interjúban véleményt mondott az ellenzéki pártokról is. Szerinte a Jobbik "személyi állományát, módszereit, politikai eszközeit tekintve ugyanaz a szélsőjobboldali párt, mint korábban". "A magyar baloldal alkalmatlanságára és tehetségtelenségére Gyurcsány politikai léte és az ellenzéken belül elért viszonylagos sikerei szolgáltatják a legékesebb bizonyítékot" - vélekedett. Úgy látja, hogy még a baloldali pártok és a Jobbik sem gondolja, hogy közös kormányt tudnának alakítani. Ha a Fidesz nem szerez abszolút többséget a választáson, "akkor a beláthatatlan ideig tartó káoszt új választások követnék" - tette hozzá a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×