eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal kibővített ügyfélszolgálatának átadásán 2018. január 29-én.
Nyitókép: Rosta Tibor

Lázár János: előbb vagyok vásárhelyi, mint fideszes

Lázár János szerint a Fidesz sem hibátlan, mégis Orbán Viktor lenne az ország legjobb miniszterelnöke a jelöltek közül.

"Mi, fideszesek nem vagyunk hibátlanok, soha nem is állítottunk ilyet. Én sem vagyok hibátlan, de azt ki merem jelenteni, hogy hatékonyabban képviselem a vásárhelyi emberek érdekeit, mint azok, akik a politikai paletta másik oldalán állnak” - mondta Lázár János a Promenad.hu-nak.

Lázár János az interjúban többek között Hódmezővásárhelyről, Márki-Zay Péterről, a kampányról, és az április 8-ai választás kimeneteléről is beszélt.

A Fidesz február 25-én vereséget szenvedett az ellenzék polgármester-jelöltjétől Hódmezővásárhelyen. Lázár János szerint a Fidesz az eredményt tudomásul vette, gratulált az új városvezetőnek, és mindent támogat, ami Hódmezővásárhely fejlődése szempontjából kedvező.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is kifejtette, hogy a közösségi média, például a Facebook nagyon jó felülete annak, hogy minél több emberrel kapcsolatba kerüljön és beszélgessen.

"Minél több kommentet, üzenetet kapok az itt élő emberektől, annál hatékonyabban fogom tudni képviselni az érdekeiket."

"A helyi választásoknak, legyen szó akár polgármester-választásról, akár országgyűlési képviselőválasztásról, épp arról kéne szólniuk, hogyan tudjuk Budapestre, az országgyűlésbe és a kormány elé vinni a helyi ügyeket, az itt élők igényeit" - tette hozzá Lázár János.

Lázár János kifejtette, hogy az elmúlt nyolc év legfontosabb eredményének azt tartja, hogy az embereknek biztosítani tudják a munka lehetőségét. "Ha munka van, minden van, mert a munka életforma, gondolkodásmód, nem csak jövedelem."

"Míg 2010-ben 3600 regisztrált álláskereső volt Hódmezővásárhelyen, addig mostanra 5-600 álláskeresőt és 3-400 üres álláshelyet tartunk számon"

- tette hozzá.

Újraválasztása esetén a munkanélküliség csökkentése után legfőbb célja, hogy

jobb életkörülményeket alakítsanak ki Hódmezővásárhelyen és a környező településeken. A bérek növelése ebben kulcsfontosságú kérdés.

Az ellenfelei a február 25-e előtti kampányt folytatják, ami személyeskedéstől sem mentes. A Fidesz párpolitikai viszály helyett viszont együttműködést ajánl a városnak. Április 8-a után abban bízik, hogy a településvezetők elhagyják az országos politizálást, és a helyi emberek képviseletével foglalkoznak inkább.

Márki-Zay Péterrel való kapcsolatáról is beszélt, elmondta, hogy a hódmezővásárhelyi évek, és az Orbán Viktor mellett töltött tanulóévek tették elég tapasztalttá ahhoz, hogy ne legyen benne sértettség akkor se, ha véleménykülönbség áll fent.

"Hódmezővásárhelyen élek, és amíg közügyekkel foglalkozom, mindig azt fogom keresni, hogyan lehet jó Hódmezővásárhelynek. Ennek érdekében

kész vagyok arra, hogy tiszta lapot nyissak bárkivel. Előbb vagyok vásárhelyi, mint fideszes".

A település polgármestere azt hangoztatja, hogy ha valaki bemegy a vásárhelyi kórházba, az életét kockáztatja. Erre is reflektált Lázár János:

"Bár egy kezdő polgármester útkereső lépéseivel szemben türelmesnek és megértőnek kell lenni, de ez hibás és veszélyes megjegyzés volt, mert gyűlöletet kelt. Nem hagyhatjuk, hogy a vásárhelyi kórház a politika túsza vagy áldozata legyen!"

A miniszter meggyőződése szerint Orbán Viktor jobb miniszterelnöke lenne az országnak 2018–2022 között, mint bárki más. Hozzátette, ha az ellenzék, az MSZP, a Jobbik, a DK és az LMP közösen kerül kormányra, kormányozhatatlanná válik az ország.

"Nyolcéves országos politikai munkám során megtapasztaltam, hogy a migráció lesz a következő tíz év legfontosabb európai és hazai politikai kérdése, függetlenül attól, ki van kormányon.”

"Történelmi döntés előtt állunk, ha a választás után alakuló kormány enged a nyomásnak és beengedi a bevándorlókat, egyetlen azt követő kormány sem lesz képes a folyamatot megállítani, vagy visszafordítani. Magyarország örökre megváltozik."

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×