eur:
393.09
usd:
367.14
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Nem várt problémát okozott a tartós meleg Németországban

Nincs elég sörösüveg, az elhúzódó hőségben ugyanis a palackozók nem tudnak lépést tartani a kereslettel. Ráadásul a különböző sörgyárak egymástól eltérő formájú, színű és méretű visszaváltható üvegekben árusítják terméküket, ezért csak a saját csereüvegüket veszik vissza.

A németek egyre hangosabban panaszkodnak a kánikulára. Elviselik, ha munkába menet az autóbusz mozgó szauna jelleget ölt, vagy a hétvégén valamelyik strandon leég a bőrük, de az már

országos felháborodást vált ki, ha nincs sör.

Most sok felé ez a helyzet, ugyanis a nyár eleje óta tartó melegben jóval több üvegre lett szükség, mint amennyit üreset a fogyasztók visszaváltottak az elmúlt hetekben.

A probléma még nem fajult el annyira, mint 2012-ben, akkor ugyanis annyira rosszra fordult a helyzet, hogy a híres müncheni Hofbräuhaus csak üres üvegek ellenében volt hajlandó sört eladni a vevőinek. Ugyanakkor nem csak a sörösüvegekben mutatkozik komoly hiány, hanem a ládákban is, amelyekben szállítják ezeket a palackokat. Az üvegvisszaváltók, a mérettől függően; 15 vagy 30 eurocentet fizetnek egy-egy sörösüvegért, egy eurót pedig a ládáért – függetlenül attól, hogy abba 6 vagy 12 üveg fér.

Bennfentesek szerint a probléma elfajulásában a nemtörődömség is szerepet játszik, ugyanis a vakációs időszakban

sokan úgy indulnak nyaralni, hogy egyszerűen otthon hagyják a ládákat az üres üvegekkel, mondván, majd visszaváltják, ha hazatérnek.

Tény az is, hogy a németek nem szeretik dobozból fogyasztani a malátalét, így a sörösüveg hiányát lassan már a nyári uborkaszezon legfontosabb hírei között emlegetik, helyet adva egy a bochumi serfőzde nyaralni indulókhoz intézett felhívásának: előbb a sörösüvegek és ládák visszaváltása, és csak ezután a szabadság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×