eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Elon Musk kellemetlen dolgot jelentett be

Elon Musk kellemetlen dolgot jelentett be

A sikeres rakétafellövés után kevésbé kellemes hír foglalkoztatja Elon Muskot, a Tesla elektromosautó vállalat gazdáját. A cég eddig legnagyobb negyedéves veszteségét jelentette be.

Elon Musk együtt ünnepelt a rakétáját sikeresen az űrbe juttató, majd a Földre biztonságosan visszahozó SpaceX gárdájával és látványos húzásként még egy Tesla sportkocsit is a világűrbe küldött.

A Nap körül keringő Teslát a tudósok szerint akár egy év alatt is felismerhetetlenné változtathatja a sugárzás és mikrometeoritok tömeges becsapódásai - időközben az autógyártó itt a Földön is kisebb sokkot él át.

  • A Musk tulajdonában lévő SpaceX űrhajózási cég szerdán tesztelte Falcon Heavy rakétáját és lőtt ki az űrbe egy meggypiros Tesla roadster cabriolet sportkocsit.
  • Az autóról és a benne ülő, szkafanderbe öltöztetett báburól készült videó – a háttérben a Földdel – bejárta a világot.

Ilyen a Starman útja, olykor háttérben a Földdel - két érdekes rész látható például 51:30-tól és 2:43:00-tól:

A Tesla története legrosszabb negyedéves adatait produkálta: a kiadott jelentésben az olvasható, hogy a tavaly december 31-ével zárult három hónap során 675 millió dollárt vesztett a cég, ami ötször annyi, mint a megelőző negyedévben.

A vállalatnál ezt azzal magyarázzák, hogy nagy összegeket pumpálnak a következő generációs elektromos autók piacra dobásába – ezek között megtalálható egy személyautó, a 3-as modell és egy furgon is.

A Tesla nem tudja tartani 3-as modell gyártási célkitűzéseit és azt mondja, az idei első negyedévben hetente 2500, a következő időszakban viszont már heti 5000 ilyen kocsi gördül majd le gyártósorairól.

Az űrbe lőtt S-modell és az X-modellnek elkeresztelt terepjáró a mostani rossz adatok ellenére jól teljesített tavaly: 2016-hoz képest harmadával többet adtak el belőlük.

A 3-as modellből - amelyet júliusban kezdtek el gyártani - azonban eddig csak kevesebb mint 2500 darab készült el, pedig volt olyan időszak, amikor félmillió ember volt a várólistán.

Musk most azt mondja, hogy felpörgött a gyártás és optimistán megjegyezte: „Ha az aszteroida-övbe tudunk küldeni egy Roadstert, akkor a 3-as modell gyártási gondjait is meg tudjuk oldani”.

A technológiai milliárdos egy közel 60 milliárd dolláros bónusszal növelheti vagyonát – ha sikerül a következő évtizedben 650 milliárd piaci értékű vállalattá felpumpálni a céget – jegyzi meg a Guardian című lap.

Egyelőre viszont vállalta, hogy a következő 10 évben fizetés nélkül dolgozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×