eur:
389.22
usd:
363.72
bux:
68243.88
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csillagászati vagyonon ülnek a németek

A tartósnak ígérkező gazdasági fellendülés kihat a németek magánvagyonára is. A nemzeti bank szerepét betöltő szövetségi jegybank Frankfurtban közzétett legújabb felmérése arról tanúskodik, hogy a 80 milliós Németország polgárai tulajdonában szinte csillagászati összeg van, ami már eléri az 5 billió 150 milliárd eurót.

A szövetségi jegybank szóvivője rekordról beszélt a magánkézen lévő vagyon említésekor: elmondta, hogy csupán a múlt év utolsó negyedében ismét több, mint másfél százalékkal nőtt a magánvagyon. Ez készpénzből és bankbetétekből, valamint értékpapírokból és életbiztosításokból tevődik össze, de nem számítják ide az ingatlanok értékét.

A szóvivő utalt arra, hogy kiváltképpen a tőzsdei árfolyamok igencsak kedvező alakulása is fontos szerepet játszik a németek tartós gazdagodásában, mert a kimutatás szerint csupán a részvények értékének emelkedése 47 milliárd euróval gyarapította tulajdonosaik vagyonát.

Némi meglepetést keltett, hogy egyre nagyobb érdeklődés nyilvánul meg a gyakorlatilag kamat nélküli folyószámlák iránt, amelyekről tulajdonosaik bármikor lehívhatják az ott elhelyezett összeget. Ebből pénzügyi szakemberek arra következtetnek, hogy a jómódú németek jelentős hányada úgy akar rendelkezni a tulajdonát képező vagyonnal, hogy ehhez gyorsan hozzáférjen, ha komoly hozammal kecsegtető lehetőségek kínálkoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×