eur:
387.01
usd:
358.69
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Mit tudnak a német fodrászok?

A németek csaknem 30 százaléka messze elkerüli a fodrászüzleteket, mégis a Top Hair International című folyóirat most közzétett felmérése arról tanúskodik, hogy a haj rövidítésére, bodorítására, színezésére szakosodott ágazat bevétele évről-évre emelkedik.

Az utcában, ahol lakom, noha nem hosszú, három fodrász-szalon működik. Az egyik bejárata felett nagy betűk hirdetik, hogy férfiaknak 9, a nőknek 14 euró a hajkezelés.

A másik kettő kis keretbe foglalt árlistát tart kirakatában, náluk jóval magasabbak az árak. Míg azonban az olcsó szalonban legalább 8-an sürögnek-forognak a vendégek körül, a két másikban a tulajdonos legfeljebb egy tanulóval igyekszik megszépíteni a betérők haját.

Németországban jelenleg kereken 80 ezer fodrászüzlet van, ezek közül évente legalább 3 ezer bezár, de - alighanem az önálló vállalkozásoknak juttatott alacsony kamatú kölcsönök csábítására - legalább ennyi új szalon nyit ki.

Mint a Top Hair International című szakfolyóirat főszerkesztője a lapban közzétett felmérést ismertetve elmondta, a fodrászok évi forgalma meghaladja a 6 milliárd eurót. Ez az összeg évről-évre lendületesen emelkedik, annak ellenére, hogy a lakosság közel 30 százaléka egyáltalán nem, vagy legfeljebb egyszer egy évben keres fel egy fodrász-szalont. Õk inkább otthon, maguk, vagy családtagjaik segítségével vágják a hajukat és alakítják frizurájukat.

A folyóirat felméréséből kiderül az is, hogy a nők átlagosan minden második hónapban járnak fodrászhoz, míg a férfiak hat hetente és mindkét nem alkalmanként átlag 26 euró 20 centet fizetnek. A férfiak persze mindig kevesebből kijönnek, mint a nők, akik nem egyszer valamelyik előkelő belvárosi szalonban - a több órás műveletért - két-, sőt háromszáz eurót is kifizetnek frizurájuk megszépítéséért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően az európai tőzsdéken kisebb esést láttunk, és Amerikában is óvatos mozgásokkal telt a kereskedés, miután a befektetők az elmúlt napok nagy emelkedését követően kivárnak majd a kedden és szerdán érkező inflációs adatok előtt. A nap egyedi részvénysztorija a mémrészvény őrületet elindító GameStop, melynek árfolyama egy ponton megduplázódott a mai kereskedésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×