eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Közlekedési káoszt okozott a havazás Szlovákiában

Szlovákiában is komoly fennakadásokat okoz a közlekedésben a sűrű havazás. A Tátra környékén vasárnap este óta több mint 30 centiméternyi hó esett

A legsúlyosabb a helyzet a Szepesség térségében, ahol több kamion keresztbefordult a behavazott, síkos úton, ezért néhány fő útvonalat le kellett zárni. Egy időre lezárták a hegyi átkelőt Donovalynál és Certovicánál is, mert a nagy mennyiségű hó miatt több fa az útra dőlt.

A Tátra térségében, Poprád környékén több mint 30 centiméternyi hó hullott, és még mindig havazik, az itteni útinform jelentése szerint hatalmas torlódások alakultak ki, számos baleset történt, a forgalom pedig érezhetően lelassult.

Besztercebánya térségében és Selmecbánya közelében reggel óta szünetel az áramszolgáltatás, a kidőlt fák leszakították a villanyvezetéket. A fővárosban is kiadósan havazott, ám itt jelentős fennakadások nincsenek. A meteorológiai intézet a kedvezőtlen prognózis miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Közép-Szlovákia térségére.

Míg északon a hó okoz problémákat, a déli határmenti vidéken árvízveszélytől kell tartani, a gyorsan olvadó hó miatt főleg az Ipoly folyó térségében várható kisebb árvíz. Az előrejelzések szerint azonban rövidesen érezhető lehűlés jöhet, erősödnek az éjszakai fagyok, és főleg a hegyekben újabb kiadós havazásra kell számítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×