eur:
389.46
usd:
363.07
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Két részre szakad Manchester

Manchesterben az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt futballmeccse előtt sérülések és betegségek fokozták az izgalmakat. Sir Alex Ferguson, a Manchester United trénere azt mondta: fogalma sincs, kit küldjön a pályára a nagy rivális City ellen szerda este. A derbi idején hagyományosan két részre szakad a város.

Manchesterben mindig különleges esemény a városi derbi, amikor a helyiek egy része vörösbe, a másik pedig világoskékbe öltözik. Egy évvel ezelőtt a City-tábor azzal vívta ki Sir Alex haragját, hogy megjelent a városban egy Isten hozott Manchesterben feliratú poszter - de azon nem Wayne Rooney, hanem a Manchester City játékosa, Carlos Tévez szerepelt. Az argentin csatár korábban a Unitedben játszott két szezont, és a kemény mag nem tudja megbocsátani neki, hogy az ősellenséghez távozott. Sir Alex máig gyerekes fogásnak nevezte a posztert.

A hagyományosan gyengébb, de új tulajdonosai révén a világ leggazdagabb klubjává tett City most abban reménykedik, hogy fordulhat a kocka, és róla lesz ismert a város. Ebben segíthetik az együttest a United-tábort sújtó gondok.

Míg játékosainak egyéb testrészei, addig Sir Alexnek a feje fáj. A Manchester United edzője szokatlan őszinteséggel vallotta be, hogy nélkülöznie kell sztárjai egy részét, és fogalma sincs, kivel álljon ki a City ellen.

Az angol válogatott középpályás, Owen Hargreaves csak hat percet tudott játszani a hétvégén, mert ismét hetekre lesérült. A támadósorból Dimitar Berbatov, a védők közül Nemanja Vidic gyengélkedett vírusfertőzés miatt. Patrice Evra és Paul Scholes nem volt topformában, de játszott. Michael Owen, Wayne Rooney és Antonio Valencia sem lép pályára, és kérdéses Ryan Giggs és Nani szereplése is.

A Citynél Carlos Tévez és társai reménykednek, és a drukkerek számára különleges öröm lenne, ha most legyőznék az előttük álló Manchester Unitedet. Hiányzók Roberto Mancini csapatában is lesznek: Mario Balotteli eltiltás, Emmanuel Adebayor pedig sérülés miatt hagyja ki a rangadót.

A Manchester City az előző évadban már megmutatta, hogy fenyegetést jelent Sir Alex csapatára, ám akkor még a Vörös ördögök bizonyultak jobbnak. Legutóbbi két bajnoki meccsük izgalmasan alakult: ősszel hihetetlen fordulatok után Michael Owen a 96. percben döntötte el a találkozót, majd tavasszal szintén a hajrában szerezte meg a győztes gólt a United Scholes révén. A Ligakupában az elődöntőben találkoztak, és végül Rooney szintén az utolsó percben lőtte fináléba csapatát.

Premier League, 12. forduló:
Aston Villa-Blackpool 20:45 ó
Chelsea-Fulham 20:45
Newcastle United-Blackburn Rovers 20:45
West Ham United-West Bromwich Albion 20:45
Wigan Athletic-FC Liverpool 20:45 ó
Everton-Bolton Wanderers 21
Manchester City-Manchester United 21
Wolverhampton Wanderers-Arsenal 21

Kedden játszották:
Stoke City-Birmingham City 3-2
Tottenham-Sunderland 1-1

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×