eur:
395.1
usd:
368.23
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Unsplash.com

A TikTok borsot törhet a YouTube orra alá

A platform elkezdte tesztelni az akár 60 perces videók feltöltésének engedélyezését.

A TikTok a kezdetekben a rövidvideós formátumáról lett ismert, eleinte ugyanis legfeljebb 15 másodperces tartalmakat lehetett megosztani a platformon. Ezt a hirtelen népszerűvé vált vertikális (álló) videós formátumot aztán a konkurensek is igyekeztek lemásolni, így született meg a Facebook/Instagram Reels és a YouTube Shorts is, felemás sikerrel.

Mindeközben azonban a TikToknál sem ültek a babérjaikon, és fokozatosan engedtek az időlimiten, ami jelenleg 3 perc, noha teszteltek már például 10 perceset is korábban.

Innen azonban most egy nagy ugrás következhet a 60 perccel, melynek tesztelését a TikTok is megerősítette a TechCrunch portálnak – számolt be a hvg.hu. Egyelőre csak néhány piacon, kevés felhasználóval tesztelik az újítást, ami túlmutat egy egyszerű változtatáson.

Ezzel ugyanis nyíltan a YouTube terepére tenné be a lábát a platform: hosszabb, kifejtősebb videókat lehetne posztolni. Lehet, hogy ennek hatására néhány youtube-os tartalomgyártót is sikerülne átcsábítani a TikTok felületére.

Egyelőre azonban csak egy tesztről van szó, így jelen állás szerint nem tudni, élesedik-e valaha minden felhasználónál az egyórás limit.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×