eur:
394.95
usd:
371.89
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: Pixabay

Ezt tették a vadászok az egész világot ledöbbentő méretű óriási állattal - videó

A holland tudós élete felfedezése volt az Amazóniában talált hüllő, a kígyó halála egyelőre érthetetlennek tűnik.

Februárban új fajként azonosított Freek Vonk holland professzor Amazóniában egy folyóparton egy olyan anakondát, amelyet akkor északi zöld anakondának neveztek el, pár hete viszont megtalálták kétségkívül ugyanannak az anakondának a földi maradványait, amelyet akkor felfedeztek - írja a Híradó.hu.

A rekorder méretű kígyó 8 méteres hosszával és 200 kilójával nem volt addig ismert.

A kígyó olyan vastag volt, akár egy autógumi, a feje pedig mint egy emberé.

Az állat elpusztulásáról, illetve annak azonosságáról húsvétvasárnap jött hír, a kígyót vadászok lőtték le, a tetemet a Formoso folyóban találták meg Dél-Brazíliában.

A felfedező holland tudós Instagram-oldalán számolt be a kígyóval kapcsolatos mindenkor legfrissebb tudnivalókról.

"Milyen betegnek kell lenni ahhoz, hogy ezt tegyék egy ilyen gyönyörű és egyedülálló állattal? Amennyire tudjuk, a kígyó egészséges volt, élete virágában, így sok utódot hozhatott volna világra az elkövetkező években. Mivel nem sok ilyen óriáskígyó úszkál a környéken, a biológiai sokféleségre mért csapás óriási" - kommentálta a hírt a tudós, akinek pályafutása csúcsa volt e hüllő felfedezése.

Címlapról ajánljuk

Már a szlovák parlamentbe is bejutottak a medvék

Alkotmánytörvény helyett a természetvédelmi és a polgári védelmi törvény módosításával oldanák meg a túlszaporodott medvék jelentette problémát a szlovák politikusok. Veszélyeztetés esetén kilőhetnék a medvéket Szlovákiában, a parlament rövidített eljárásban dönthet a törvényjavaslatról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×