eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: unsplash.com

Elbűvölő újdonság érkezik a TikTokra

A mesterséges intelligenciát beveti ez a közösségimédia-platform is.

A TikTok már teszteli az egyelőre AI Song névre hallgató funkciót, amely egyszerűen varázsol zeneszerzőt a videót feltöltő mezei felhasználóból – írja a hvg.hu.

A generatív mesterséges intelligencia (GAI) dalkészítő eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beírjanak egy alapvető szöveges parancsot, és a MI ez alapján pillanatok alatt létrehoz egy teljes dalt szöveggel, énekhanggal és hangszerekkel. A felhasználók ezután megváltoztathatják az alkalmazásban létrehozott dal műfaját.

A mesterséges intelligencia segítségével generált dalszövegeket a Bloom nevű nagy nyelvi modell (LLM) hajtja, amely a TikTok szerint „a világ legnagyobb nyílt többnyelvű nyelvi modellje”, hiszen több mint 176 milliárd paramétert tartalmazó adatkészlettel dolgozik. Mivel 46 természetes nyelven képes dalszövegeket generálni, a közel kétmilliárdos globális felhasználói bázis igen széles rétege használhatja majd.

Az AI Song funkció nagy valószínűséggel a TikTok-tulajdonos ByteDance Ripple alkalmazásából származik. Az appnak énekelni vagy dúdolni lehet, s ezután mesterséges intelligencia segítségével kész zeneszámot képes készíteni ebből. A Ripple tavaly indult el néhány piacon.

A YouTube még tavaly kezdte el tesztelni azt a zeneszerzési funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szöveges felszólításokból vagy dúdolt dallamokból készítsenek dalokat. A Dream Track 30 másodperces részleteket tesz lehetővé más népszerű előadók stílusában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×