eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

A Chrome bekapcsolja ezt a funkciót, akár akarjuk, akár nem

A Google böngészője, a Chrome mostantól akkor is a biztonságos https-protokoll segítségével próbál megnyitni egy weboldalt, ha azt egyébként a http-vel kellene megtennie.

Évek óta dolgozik már azon a Google, hogy a Chrome böngészőt használók számára biztonságossá tegye az internetezést - írja a HVG. Ennek egyik fontos eleme, hogy a böngésző a jóval biztonságosabb https-protokollon át forszírozza a webhelyek megnyitását a kevésbé biztonságos http-protokoll helyett.

A kettő között az a különbség, hogy az előbbi a böngésző és a kiszolgáló közti adatfolyamot a (TLS/SSL) titkosítással látja el ahelyett, hogy egyszerű szövegként járna oda-vissza az információ. Ennek köszönhetően

a hackerek sem tudnak hozzáférni az adatokhoz olyan könnyen, mint amilyen könnyen bele tudnának hallgatni a http-protokollon keresztül áramló adatfolyamba.

A Google most radikális lépést tett annak érdekében, hogy a böngészés biztonságos legyen a Chrome-ban, a vállalat szoftvere ugyanis innentől kezdve mindenkinél https-re cseréli a http-protokollt. A tech-vállalat megjegyezte, hogy korábban a böngészők gyakran küldtek http-kérelmet olyan weboldalaknak, amelyek egyébként támogatták a https-t. A Google ennek veszi most elejét, a végső cél ugyanis, hogy minden webhely áttérjen a https-protokollra. Ám amíg ez nem történik meg, a böngészőknek kell olyan megoldásokat alkalmazniuk, amelyekkel kikényszeríthető a biztonságosabb protokoll használata.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×