eur:
388.91
usd:
361.9
bux:
67952.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
CHANTILLY, FRANCE - JUNE 30: The French luxury brand Bugatti attends La Voiture Noire the most exclusive hyper sports cars during the parade of concept cars at the Chantilly Arts and Elegance Richard Mille in the courtyard of Chateau de Chantilly, on June 30, 2019 in Chantilly, France. (Photo by Frederic Stevens/Getty Images)
Nyitókép: Frederic Stevens/Getty Images

A szomszédunkban bőgött föl a világ legdrágább autója – videó

Nagyjából 6,7 milliárd forintba került újonnan.

Néhány napja Horvátországban rendezték meg az idei Supercar Owners Circle rendezvényt, ahol az egyedülálló, 16,7 millió eurós Bugatti La Voiture Noire is előkerült – írja a Hvg.hu.

A Bugatti egyedi alkotása egy különleges ügyfelük megrendelésére készült. A kocsi Bugatti Chironon alapul, de megjelenésében a néhai Type 57 SC Atlantic jellegzetességeit vette át.

A Bugatti szerint a cég nem kevesebb mint 65 000 órát fektettek be az egyedülálló alkotás a kifejlesztésébe, amit egyedileg teszteltek versenypályákon és közúton egyaránt. Az autót 2021 júniusában adták át tulajdonosának.

A kocsi mechanikailag egy Bugatti Chiron, annak W16-os 8.0 literes motorjával, ami 1500 LE-s és 1600 Nm nyomatékú. Az autó minden részében kézi munkával összeállított, a karosszéria pedig lényegében teljes egészében karbonkompozit.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×