eur:
392.64
usd:
366.12
bux:
66775.82
2024. április 25. csütörtök Márk
In this photo illustration a Messenger logo seen displayed on a smartphone with Meta logos in the background in Athens, Greece on December 19, 2021. (Photo illustration by Nikolas Kokovlis/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: illustration by Nikolas Kokovlis/NurPhoto via Getty Images

Már elérhető a titkos üzenetküldés a Facebook Messengeren

Jövőre lesz alapértelmezettként bekapcsolva a végpont-végpont közti titkosított üzenetküldés, de egyénileg már most be lehet állítani.

A Facebook két évvel ezelőtt tette lehetővé, hogy a Messengert használók titkosított módon küldjenek üzenetet egymásnak. A végpont-végpont közti titkosítás nem jelent lehallgathatatlanságot, de az alkalmazáson belül ilyen módon nem lehet kilesni az üzeneteket – írja a hvg.hu.

A cég ígéri, hamarosan alapértelmezett módon be lesz majd kapcsolva minden Messenger-felhasználó számára ez az opció, addig azonban mindenkinek saját magának kell ezt beállítania, ha azt szeretné, hogy a beszélgetése nagyobb biztonságban legyen.

Ehhez először is nyissuk meg a Messenger appot, majd bökjünk rá a jobb felső sarokban megjelenő Új üzenet (ceruza) ikonra, és a jobb felső sarokban húzzuk el a lakatot jobbra: ezzel bekapcsoljuk a titkosított üzenetküldést.

Ha ez megvan, válasszuk ki azt az illetőt, akivel beszélgetni szeretnénk. Ilyenkor az illető profilképénél egy lakat ikonja jelenik meg, valamint a Messenger is értesít bennünket, hogy a két fél közti üzenetek és hívások a végpontok között védettek.

A beállítást minden alkalommal meg kell tennünk, de választhatjuk az Eltűnéses mód bekapcsolását is: ha ezt használjuk, az üzenetek csak a beszélgetés idejére maradnak meg, amint kilépünk a chatből, törlődnek.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Az Európai Bizottság adataira támaszkodva a KSH heti rendszerességgel fogja közzétenni a saját régiós üzemanyagár-rangsorát péntekenként, ami azért fontos, mert ez a statisztika fogja az alapját adni egy esetleges kormányzati beavatkozásnak az üzemanyagpiacon. A hivatal módszertanának torzító hatásai miatt mi is elvégezzük a regionális összehasonlítást, a számításba vett országok köre azonban azokra korlátozódik, amelyek valós alternatívát nyújthatnak a hazai autósok számára, ha túl drágának találnák a benzint a magyar kutakon. Vajon mekkora a különbség a két módszertan által kalkulált régiós átlagárak között, és mennyire tér el ezektől a hazai üzemanyagár?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×