INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

microsoft

digitális

böngésző

edge

A legjobban teljesítő böngésző címre hajt a Microsoft Edge

A legjobban teljesítő böngésző címre hajt a Microsoft Edge

Infostart

A jelek szerint jó úton járnak.

Még az év elején indította el a Microsoft az Edge rendszeren az automatikus gyorsítótár-tömörítést, amitől teljesítményjavulást és lemezterület-csökkentést vártak. Az újdonság mindkét területen bizonyított, és a Microsoft egy blogbejegyzésben részletesen is bemutatta, mi áll a háttérben – számolt be a Hvg.hu.

„Ha egy böngésző túl sok erőforrást használ, az nemcsak a böngészési élményt befolyásolja, hanem az egész rendszert is lelassíthatja. Ha viszont teljesítményoptimalizálásról van szó, gyakran egyensúlyba kell hoznunk az egész rendszer optimalizálását, mivel az egyik erőforrásra való optimalizálás gyakran olyan ráfordításokkal jár, amelyek növelik egy másik erőforrás használatát” – írják a bejegyzésben.

A lemez gyorsítótárazása a böngészők egyik fontos eleme a gyors működés érdekében, különösen akkor, ha a felhasználók egynél többször próbálnak meg elérni bizonyos fájlokat online. A gyorsítótár tárolja és elmenti az internetről származó adatokat, így amikor a felhasználónak újra meg kell tekintenie ezeket, a böngésző egyszerűen előhívja őket a számítógép helyi tárhelyéről. Minél nagyobb a gyorsítótár mérete, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a kért információk lekérhetők a lemezről, ami gyakran gyorsabb, mint ha a hálózatról történne.

A Microsoft azonban azt is kifejti, hogy ez a folyamat kedvezőtlen hatással lehet a korlátozott vagy kevés tárhellyel rendelkező gépekre. „Gondosan kell kezelnünk a gyorsítótár méretét, különösen a kevés lemezterülettel rendelkező eszközökön, mivel a korlátlan gyorsítótár a rendszer lemezterületének kimerítéséhez vezethet” – magyarázzák a redmondiak. Azt is hozzáteszik, hogy annak megelőzése érdekében, hogy a böngésző-gyorsítótár az összes rendelkezésre álló lemezterületet elfoglalja, a böngészők már eleve mérsékelik a lemezgyorsítótár használatát a rendelkezésre álló hely alapján.

A Microsoft Edge most pont azt a problémát orvosolná, amely korlátozza a böngészők teljesítményét.

A Windows rendszeren futó Microsoft Edge 102-től kezdve a böngésző automatikusan tömöríti a lemezgyorsítótárakat

azokon az eszközökön, amelyek megfelelnek az alkalmassági ellenőrzéseknek, így biztosítva, hogy a tömörítés előnyös legyen a teljesítmény csökkenése nélkül. Ezzel érhető el, hogy a gyorsítótárak tömörítése nagymértékben javítsák a teljesítményt és az általános felhasználói élményt.

Nyitókép: pexels
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018