eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Drasztikus újítás jöhet a YouTube-nál

Egyes videóknál letiltanák a megosztás gombot is.

A YouTube termékgazdája, Neal Mohan blogbejegyzésben részletezte, milyen további lépéseket terveznek a platformon terjedő, dezinformációt tartalmazó videókkal szemben. Ezeken belül is külön kategóriát képeznek a „szürke zónába” tartozó, határon mozgó tartalmak, amik ugyan nem sértik meg a felület szabályzatát, de félrevezetőek – idézi a bejegyzést a 24.hu.

Mint olvasható, komoly problémákaként látják, hogy az álhírek és összeesküvés-elméletek elképesztően gyorsan fejlődnek, és az algoritmusok nehezen tudják kiszűrni azokat, amikről nincs még elég adatuk. Mohan közlése alapján a jövőben érkezhet egy frissítés, ami után ezeket a videókat nem lehet majd terjeszteni: le

lesz alattuk tiltva a megosztás gomb, illetve a hivatkozás és a beágyazási kód lehetőségét is elveszik.

Korábban ennyire drasztikus korlátozásra még nem volt példa a platformon.

A termékgazda a fejlesztésről egyelőre feltételes módban beszél, mivel az élesítés előtt még mérlegelik a cégnél, hogy egy ilyen lépésnek milyen hatásai lehetnek a YouTube közösségére, mennyire sérti a szabadságukat, és ez hogyan egyeztethető össze a videómegosztó érdekeivel.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×