eur:
394.06
usd:
365.7
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Izmir, Turkey - June 11, 2012: Close up to Google  website through a magnifying glass on the laptop. Google is the most popular search engine in the world.
Nyitókép: brightstars/Getty Images

Drasztikus lépésről döntött a Google

A techcég bejelentette, hogy korlátozni fogja a felhasználók nyomon követését az androidos rendszereken.

A Google azt ígéri, hogy hamarosan teljesen megszünteti a hirdetési személyazonosítókat (Advertising ID), és egy olyan alternatívával helyettesíti, amely egyszerre védi a felhasználók személyes adatait és a hirdetői érdekeket – írja a Portfolio.

Az Apple tavaly szigorított az adatvédelmi intézkedésein, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy letilthassák az eszközeiken a hirdetők általi követést. A döntés megrázta a 400 milliárd dolláros digitális hirdetési piacot, a Meta például arról jelentett, hogy mindez 10 milliárd dollár bevételkiesést eredményezett a számára.

Az Apple és a Google is ezekkel az intézkedésekkel kíván reagálni a felhasználóit érintő adatbiztonsági kockázatokra. Csakhogy, amíg az Apple a bevételeinek egy jelentős részét eszközeladásból szerzi, a Google sokkal jobban függ a hirdetési piactól. Éppen ezért az ő intézkedései nem is olyan szigorúak, de mégis alapjaiban változtatják meg a hirdetői tevékenységet az eszközeiken.

A Google olyan megoldást szeretne kifejleszteni, amely feleslgessé teszi az eszközszintű nyomon köetést. A cég 2019-ben hozta létre a Privacy Sandboxot, amely webes felhasználók aggregált adatait juttatja el a hirdetőknek, ahelyett, hogy egyéni szintű betekintést nyújtana a felhasználói tevékenységbe. A rendszert a következő hónapokban az androidos készülékekre is kiterjeszti a Google.

A Google ígéretet tett arra, hogy nem fogja előnyben részesíteni saját hirdetési termékeit és a webhelyeit, a terveit pedig előre megosztotta az összes alkalmazásfejlesztővel. A Google Play Áruházban található alkalmazások több mint 90 százaléka ingyenes, és a hirdetésekből származó bevételekből tartják fent magukat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×