eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Szalai Gábor/mme.hu

Ritka ragadozót észleltek a Szigetközben

A kuhit kilenc évvel ezelőtt látták először Magyarországon.

Ritka ragadozómadarat, egy kuhit pillantottak meg Dunaszeg külterületén a Magyar Madártani Egyesület (MME) Kisaföldi Csoportjának tagjai. Hetedjére fedezték fel a fajta felbukkanását – írja a blikk.hu a csoport Facebook-posztja alapján.

A madár főleg Afrika, Ázsia trópusi és mediterrán területein él, Európában nagyon ritka az előfordulása. A kuhi egyebek között kisemlősökkel, madarakkal, hüllőkkel és nagyobb rovarokkal táplálkozik. Nádas-bokros helyen találtak rá a példányra, amely egészen sötétedésig a térségben tartózkodott. Másnap a korán érkező madarászok még megfigyelhették.

Az első kuhit Szalai Gábor észlelte 2012-ben a Zámolyi-medencében – írta akkor az MME honlapja. A kuhi volt a 406. Magyarországon megfigyelt madárfaj.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×