eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Egy koronavírus elleni gyógyszer tesztje hozott biztató eredményt

A koronavírusos betegeknél gyorsabb felépülést ígér az antivirális szer, amely már az ősszel megkaphatja az engedélyt Japánban.

A japán Fujifilm Holdings a koronavírus ellen bevetett antivirális gyógyszerének fázis három tesztjeivel kapcsolatban közölte: az Avigan nevű készítmény csökkentette a felépülés idejét a kevésbé súlyos koronavírusos betegeknél – írja a Portfolio.

A fázis három tesztek során 156 betegen tesztelték a készítményt. Azok, akiket a gyógyszerrel kezeltek, átlagosan 11,9 nap után mutattak javulást, míg a placebóval kezelt betegek 14,7 nap alatt. A két csoport között statisztikailag szignifikáns volt a különbség.

A gyógyszert, amely a vírus RNS-ét támadja, meggátolva, hogy szaporodjon, még 2014-ben fogadták el az influenza kezelésére.

A koronavírus elleni teszteket azonban nagyban hátráltatta, hogy viszonylag kevés volt a beteg az országban. Jelenleg több tucat teszt folyik világszerte, de a mellékhatásokkal kapcsolatban vannak aggodalmak, ugyanis az állati tesztek során születési rendellenességeket tapasztaltak.

A Fujifilm október elején nyújtaná be a kérelmet annak jóváhagyására, hogy a koronavírus ellen használják a készítményt. A kérelem benyújtását követően egy hónapon belül garantálják a jóváhagyást.

Júliusban a Fujifilm az indiai Dr Reddy’s Laboratoriesnak adta el az Avigan értékesítési jogait, több országban használják a készítményt favipiravir néven, többek között Indiában és Oroszországban is jóváhagyták a koronavírus kezelésére.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×