eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla
A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre lezárt szabadstrand Balatonfenyvesen a kijárási korlátozás idején, 2020. április 19-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Megrohamozták a Balatont a magyarok

Mobil-cellainformációk árulkodnak arról, mennyire járkálunk el.

Anonim felhasználós mobil-cellainformációk alapján készültek ábrák arról, hogy hogyan változott a magyarok mozgása a járvány kibontakozása óta.

Múlt héten az elemzést be is mutatták "A járványmatematikai és egyéb kutatások szerepe a koronavírussal szembeni védekezésben" című online konferencián, amiről most a Portfolio közöl összeállítást.

Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója adathasznosítási tevékenységgel segíti az ITM járványügyi munkáját, erről beszélt a konferencián hosszabban, kifejezetten arra koncentrálva, hogy váltak be a kijárást korlátozó intézkedések.

Mérésük szerint 0,74 százalékra csökkent a mozgás társadalmi szinten és 1,17-szeresére nőtt az otthonmaradás indexe.

A mozgási adatokról leolvasható az iskolabezárás hatása, a kijárási korlátozások előtti bevásárlási láz, a márciusi felvásárlási láz, a nagypéntek előtti bolti roham és a húsvét alatti járkálás.

A fővárosban - mint rámutatott -

a mozgási index lefeleződött, az otthonmaradás harmadával nőtt.

A balatoni népsűrűségre is ránézett a kutatás, március 16. és április 8. közötti adatokat vizsgáltak, és azt találták, hogy

kiugróan növekedett a balatoni embermennyiség,

ezért jogosnak nevezte az önkormányzati bővített jogköröket is a kijárási korlátozások szigorítására.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 23. 09:18
×
×
×
×