eur:
393.14
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Súlyos hibát találtak a Windowsban, azonnal frissíteni kell

A Microsoft nemrég olyan biztonsági résre bukkant a Windows operációs rendszer régebbi verzióiban, ami két évvel ezelőtt emlékezetes pusztítást végrehajtó WannaCry zsarolóvírushoz hasonló fenyegetéshez vezethet.

Nagyjából két évvel ezelőtt, 2017 májusában indult útjára majd söpört végig a világon a WannaCry nevű zsarolóvírus. A kártékony program egy olyan sebezhetőséget használt ki a Windowsban, amelyről már régóta tudott a Microsoft, és amihez adtak is ki javítást, ám sokan nem frissítették a számítógépüket.

Most egy újabb olyan biztonsági rést talált a cég, ami komoly veszélyforrás lehet a felhasználókra nézve - írja a hvg.hu. A sérülékenység a gépekhez távoli hozzáférést biztosító Remote Desktop nevű szolgáltatásban van, az alábbi Windows-verziókban:

  • Windows XP,
  • Windows 7,
  • Windows Server 2003,
  • Windows Server 2008,
  • Windows Server 2008 R2.

A hazai gépeknek közel 40 százalékán fut XP vagy 7-es verzió. A fejlesztők azt javasolják az érintett rendszerek felhasználóinak, azonnal telepítsék a legújabb frissítéseket a számítógépre. A Windows XP és a Windows Server 2003 számára már rég nem ad ki frissítéseket a Microsoft, most azonban ezekhez is készítettek.

A jelenleg még támogatott Windows-verziók a Windows Update-en keresztül automatikusan kapják meg a javítást, míg a nyugdíjazott változatok esetében manuálisan kell telepíteni azt a Microsoft Update Catalogue oldalról.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×