INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

windows

windows xp

windows 7

microsoft

biztonsági rés

Súlyos hibát találtak a Windowsban, azonnal frissíteni kell

Súlyos hibát találtak a Windowsban, azonnal frissíteni kell

Infostart

A Microsoft nemrég olyan biztonsági résre bukkant a Windows operációs rendszer régebbi verzióiban, ami két évvel ezelőtt emlékezetes pusztítást végrehajtó WannaCry zsarolóvírushoz hasonló fenyegetéshez vezethet.

Nagyjából két évvel ezelőtt, 2017 májusában indult útjára majd söpört végig a világon a WannaCry nevű zsarolóvírus. A kártékony program egy olyan sebezhetőséget használt ki a Windowsban, amelyről már régóta tudott a Microsoft, és amihez adtak is ki javítást, ám sokan nem frissítették a számítógépüket.

Most egy újabb olyan biztonsági rést talált a cég, ami komoly veszélyforrás lehet a felhasználókra nézve - írja a hvg.hu. A sérülékenység a gépekhez távoli hozzáférést biztosító Remote Desktop nevű szolgáltatásban van, az alábbi Windows-verziókban:

  • Windows XP,
  • Windows 7,
  • Windows Server 2003,
  • Windows Server 2008,
  • Windows Server 2008 R2.

A hazai gépeknek közel 40 százalékán fut XP vagy 7-es verzió. A fejlesztők azt javasolják az érintett rendszerek felhasználóinak, azonnal telepítsék a legújabb frissítéseket a számítógépre. A Windows XP és a Windows Server 2003 számára már rég nem ad ki frissítéseket a Microsoft, most azonban ezekhez is készítettek.

A jelenleg még támogatott Windows-verziók a Windows Update-en keresztül automatikusan kapják meg a javítást, míg a nyugdíjazott változatok esetében manuálisan kell telepíteni azt a Microsoft Update Catalogue oldalról.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018