eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Így menthető meg a civilizáció?

A világ első, mikroorganizmusokat bemutató állatkertjét nyitotta meg kedden Maxima holland királyné Amszterdamban. A mikroorganizmusok "elfogyaszthatják" a műanyagot, segíthetnek a szennyvíztisztításban és a gyógyszerek fejlesztésében vagy az ürülékből történő biogáz-előállításban - írta közleményében a Micropia.

A holland fővárosban lévő Artis Zoo parkhoz tartozó Micropia a laikusok számára is láthatóvá teszi a világ legapróbb élőlényeit.

Minden emberi testen mikrobák milliárdja él - az élet lehetetlen lenne nélkülük. A baktériumokkal, vírusokkal és más egysejtű organizmusokkal kapcsolatos tudatlanság és a tőlük való félelem azonban meglehetősen nagy - fogalmazott az amszterdami intézmény.

A Föld legkisebb és legősibb élőlényeinek a kutatók becslése szerint csupán egy százaléka ismert. A mikrobiológia viszont jelentősen hozzájárulhat a Föld gondjainak, például a környezetszennyezés, az éhezés és a betegségek problémájának megoldásához. A mikroorganizmusok "elfogyaszthatják" a műanyagot, segíthetnek a szennyvíztisztításban és a gyógyszerek fejlesztésében vagy az ürülékből történő biogáz-előállításban - írta közleményében a Micropia.

A különleges állatkert számos egyetem együttműködése révén, több mint 12 év munkája nyomán valósult meg.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×