eur:
390.26
usd:
365.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Drónokkal vizsgálják a hurrikánok belsejét amerikai kutatók

A napokon belül kezdődő hurrikánszezonban drónok segítségével próbálják megfejteni amerikai kutatók, mitől erősödnek, illetve gyengülnek a trópusi viharok.

Az 1,25 millió dolláros projekttől a tudósok azt remélik, hogy segítségével pontosabban előrejelezhetik majd a hurrikánok intenzitásának változását.

Az Egyesült Államok óceán- és légkörkutató hivatala, a NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) szakemberei a tervek szerint 5-6 olyan drónt küldenek a hurrikánok belsejébe, amely képes ott órákon át keringeni. A hurrikánok belsejéből küldött adatok - a kutatók reményei szerint - segítenek majd megérteni, hogy egyes viharok miért ülnek el és mások miért válnak pusztító ciklonná.

A kutatás csak egy a NOAA számos hurrikánprojektje közül, amelyeket a Sandy pusztítását követően helyreállításra és a hasonló katasztrófák megelőzésére elkülönített 60 milliárd dolláros keretből finanszíroznak.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×