eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hatalmas aszteroida takar el egy fényes csillagot csütörtökön

Hatalmas, 73 kilométer széles aszteroida takarja el az Oroszlán csillagkép legragyogóbb csillagát csütörtökön - közölte a NASA kedden.

A 163 Erigone nevű kisbolygó a Mars és a Jupiter közötti aszteroidaövben kering. A rövid időre eltűnő csillag a Regulus lesz. A jelenség legfeljebb 14 másodpercig tart, és közép-európai idő szerint reggel 7 órakor lesz látható.

Ez az okkultáció a Regulus fényereje és a lehetséges nézőközönség nagysága miatt lesz rendkívüli. Okkultációnak azt nevezik, amikor a Földről nézve valamely égitest előtt egy másik elhalad, és a közelebbi részben vagy teljesen eltakarja a távolabbit.

Ha az időjárás megengedi, az Egyesült Államok északkeleti, illetve Kanada keleti részének lakói számára szabad szemmel is látható lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×