eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lerakták a Pannon Csillagda alapkövét

Lerakták a Pannon Csillagda alapkövét Bakonybélben; a 421 millió forintból épülő csillagászati látogatócentrum jövő áprilisra készül el.

Balogh László, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója. elmondta, hogy 358 millió forintot nyertek uniós pályázaton, 63 milliót pedig a vidékfejlesztési tárcától kaptak a bakonyi csillagda és az arra épülő élménycentrum kialakítására.

A minőségi távcsőpark alkalmas lesz az éjszakai égbolt professzionális bemutatására és fotózására is, napközben pedig egy naptávcsővel a naptevékenységek részletes képe válik láthatóvá. Az igazgató hozzátette: már egyeztetnek arról, hogyan kapcsolódhat be a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati Kutatóintézetének bizonyos programjaiba a Pannon Csillagda.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×