eur:
392.43
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Jön a felhasználóbarát Akadémia!

Folytatódik a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeti hálózatának megújítása és a külföldre került magyar kutatók visszahívása a Pálinkás-elnökség második évében is - mondta az intézmény újonnan kinevezett kommunikációs vezetője. Az InfoRádió egykori munkatársa hozzátette: kiemelt feladatának tekinti a tudományos eredmények érthető módon történő közvetítését.

A nagyközönség felé nyitott, emellett a kutatóknak is felhasználóbarát Akadémiát szeretnénk teremteni - mondta az MTA új kommunikációs vezetője, aki hozzátette: céljuk, hogy a kutatási eredmények és az azokról szóló hírek minél több háztartásba eljussanak.

Torda Júlia hangsúlyozta: megújul az Akadémia honlapja is, ahol folyamatosan figyelemmel kísérik a világban zajló tudományos kutatásokat, beleértve a magyar kutatók tevékenységét is. Ezekről első kézből tesznek közzé érthető, világos és érdekes információkat - ígéri a kommunikációs vezető.

Az InfoRádió egykori munkatársa elmondta azt is: összevonják az enzimológiai intézményt, a kémiai kutatóközpontot, valamint a Műszaki, Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézetet, és egy világszínvonalú komplex intézményt hoznak létre 21. századi infrastruktúrával.

Az Akadémia külön figyelmet fordít majd a külföldön dolgozó magyar kutatókra is: az intézmény költségvetéséből évente 250 millió forintot fordítanak újabb és újabb kutatócsoportok visszacsábítására.

Torda Júlia szólt arról is, hogy a következő évben nagy szerepet kap az egyetemi akadémiai összefogás is, ami az egyetemeken dolgozó akadémikusok munkáját támogatja, valamint a középiskolások tudományos érdeklődésének felkeltése. Az MTA kommunikációs igazgatója közölte: az idén novemberben több Nobel-díjas tudóst várnak a Tudós Világfórum budapesti rendezvényére.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×