eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A stresszes kismamának asztmás lehet a gyermeke

A kutatók szerint azoknak a nőknek, akik stresszesek a terhesség alatt, asztmás gyermekük születhet. A nagyon aggódó természetű kismamáknak 60 százalékkal nagyobb az esélyük erre, gyermekük, mint a nyugodtabb természetűeknek.

A kutatók úgy vélik, hogy ha kezelik a stresszes nőket a terhességük alatt, azzal megelőzhetik, hogy asztmás csecsemő szülessen. John Henderson, a kutatás vezetője szerint talán a természetes válasz a stresszre az, hogy a szervezet többféle hormont is termel, és ez befolyásolja a fejlődő magzatot és annak immunrendszerét.

A eredmények "A kilencvenes évek gyermekei" című tanulmányból származnak, amelynek keretében 14 ezer gyermeket vizsgált meg 5800 családból Bristol környékén. A megkérdezett nők 16 százalékának, akik nagyon aggódónak mondta magát, többnyire olyan gyermeke született, aki később asztmás lett.

Ugyanakkor azoknak, akik kevésbé aggódónak mondták magukat, csupán a tíz százaléka szült olyan gyermeket, aki később asztmás lett. A kérdőívet a terhesség 18-ik és 32-ik hete közt töltötték ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×