eur:
388.9
usd:
359.8
bux:
68123.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Felmentették a férfiakat egy régi vád alól

Közel ötven százalék az esélye annak, hogy valakit megcsaljanak - mutatta ki egy kanadai egyetem párkapcsolat-vizsgálata. Kiderült az is, hogy a nők ugyanolyan csalfák, mint a férfiak.

A montreali egyetem pszichológiai fakultásának doktorandusza 145 egyetemista önkéntest kérdezett ki a párkapcsolatairól. A válaszok szerint 68 százalékuk már gondolt jelenlegi kapcsolata során a hűtlenségre, 41 százalékuk pedig meg is csalta partnerét. A felmérést 270, átlagosan 27 éves felnőttel is elvégezték, és ebben a csoportban is hasonló eredmény született: 54 százalék gondolatban, 39 százalék a valóságban is félrelépett.

A szakemberek mindkét csoportot kikérdezték a félrelépés okairól. Ezek szerint a magába forduló személyiségtípus számára valójában kényelmetlen érzés az intimitás, ezért az ebbe a csoportba tartozók gyakorta keresik a kalandot.

"Számukra a hűtlenség segít a fóbiák elkerülésében, távolságot tudnak tartani általa a párjuktól, vagyis úgy hiszik, hogy ezzel fenntartják mozgásterüket, szabadságukat" - mondta a kutatás vezetője.

A tudóscsoportot még egy meglepetés érte: a kutatásból kiderült, hogy a közhiedelemmel ellentétben a hűtlenségre a nők és a férfiak egyforma mértékben hajlamosak.

A kutatásvezető szerint a számok azt mutatják, hogy még ha a legtisztességesebb szándékkal házasodik is valaki, a dolgok nem mindig a tervei szerint fognak alakulni, mert az emberi kapcsolatokban mutatott viselkedést a gyermekkor óta belénk nevelődött minták határozzák meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×