eur:
390.95
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hamarosan a mozgás helyett is pirulákat szedhetünk

A testmozgásnak számos jótékony hatása van a szervezetre. Az egyik az, hogy jelentősen javíthatja a depressziósok vagy a rosszkedvű emberek hangulatát. A hatás azonban hamarosan tabletta formájában is elérhető lesz.

Az egyesült államokbeli Yale Egyetem kutatói egereken végzett kísérletekkel vizsgálták azt a kémiai anyagot, amely a mozgás során termelődik a szervezetben, és amely jelentősek képes javítani a hangulatot.

Az összefüggés a mozgásban gazdag életmód és a jó hangulat között már régóta ismert a kutatók számára, most azonban az agy egyik területére, a hippokampuszra koncentráltak, arra az egységre, amely a többi mellett az emlékezet működésében és a térbeli tájékozódásban is szerepet játszik.

Működésének vizsgálatától azt várják a kutatók, hogy hatékonyabb gyógyszereket tudnak majd előállítani a depresszió kezelésére.

A vizsgálatok során azt is megpróbálták kideríteni, hogy melyek azok a gének, amelyek mozgáskor a legaktívabbak az agyban.

A kutatásnak máris vannak kritikusai, akik azt állítják: egészen más hatással van az emberekre a mozgás és a gyógyszeres kezelés, a kettőt nem lehet sem összehasonlítani, sem egymással kiváltani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×