eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az AIDS-tabletta nem biológiai óvszer

Óvatosságra intenek a szakemberek az AIDS-tablettával kapcsolatban. San Franciscóban egészséges homoszexuális férfiak már tucatszámra íratják fel maguknak a medicinát. Bár a majomkísérletek sikeresek voltak, a szer mégsem használható biológiai óvszerként.

A sikeres majomkísérletek után a lelkesedés helyett a józanságra hívja fel a figyelmet az Amerikai Fertőző Betegségek Elleni Központ és a világszenzációként számon tartott  AIDS-megelőző tabletta amerikai gyártója.

Az eddig kizárólag HIV-fertőzöttek kezelésére használt tablettát ugyanis ellenőrizetlenül és nagy mennyiségben kezdték el szedni az AIDS szempontjából fokozottan veszélyeztetett közösségek.

Az AIDS-megelőzésben reményt keltő gyógyszerre sokan úgy tekintenek, mint egy szabadjegyre az elővigyázatlan szexhez - panaszkodott az AIDS csodaszer felfedezését ecsetelő lelkes nyilatkozatokat hallva az Amerikai Fertőző Betegségek Eelleni Központ programvezetője.

Elmondta, hogy a melegek által sűrűn lakott San Franciscóban egészséges homoszexuális férfiak már tucatszámra íratják fel az új, úgynevezett kombinációs szert orvos barátaikkal, és az eddig kizárólag HIV-fertőzöttek kezelésére használt hatóanyag korlátlanul megrendelhető az interneten is.

Maga az amerikai gyógyszergyártó cég is óv már attól, hogy a termékét biológiai óvszernek minősítsék a homoszexuális férfiak, akik a hírek szerint Amerikában egy reményteljes éjszaka előtt mindig bevesznek egyet a csodaszernek hitt tablettából.

Az új keverék a majomkísérletek alapján valóban megelőzte azt, hogy a HIV-vírus szaporodni tudjon a szervezetben, ám az orvosok határozottan figyelmeztetnek: a keverék nem az immunrendszert erősíti meg, mint egy vakcina, hanem a vírus osztódását gátolja.

Ilyenformán pedig az egyre növekvő használat miatt akár hatástalanná is válhat a szer olyan esetekben, ha a fertőzés mégis bekövetkezik. Ezáltal pedig a beteg az elérhető leghatékonyabb kezelési módtól esik el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×