eur:
391.12
usd:
359.46
bux:
72653.94
2024. július 19. péntek Emília

Az érbetegségek ellen is véd az aszpirin

Amerikai kutatók szerint az aszpirin máshogy hat a férfiakra mint a nőkre; a magyar szakember cáfol.

A János kórház kardiológiai ambulanciájának főorvosa cáfolja azt a világsajtóban szenzációként tálalt vizsgálati eredményt, hogy az aszpirin másképp hat a férfiakra, mint a nőkre.

Matos Lajos egyetértett azzal, hogy az aszpirin a nőknél elsősorban a szélütés, a férfiaknál pedig az infarktus megelőzésében hatásos, de úgy vélekedett, hogy a különbséget eltúlozták a nagy nemzetközi hírügynökségek.

Az amerikai kutatók 100 ezer embert vizsgáltak. Matos Lajos szerint a kutatás legfontosabb tanulsága, hogy a kis adagban adott aszpirin nőkben és férfiakban is egyaránt csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×