eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
CHOFU, JAPAN - AUGUST 05: Shuai Luo of Team China and Adam Marosi of Team Hungary compete during the Fencing Ranked Round of the Mens Modern Pentathlon on day thirteen of the Tokyo 2020 Olympic Games at Musashino Forest Sport Plaza on August 05, 2021 in Chofu, Japan. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)
Nyitókép: Richard Heathcote/Getty Images

Öttusa: Marosi Ádám jól vívott, Kasza Róbert elszállt

A két magyar férfi öttusázó közül az idén egyéni világbajnoki címet szerző Marosi Ádámnak sikerült jobban a körvívás.

A két magyar egymás elleni asszójával kezdődő, majd 17 fordulós körvívásban Marosi Ádám 20 győzelmet és 15 vereséget írhatott a neve mellé, ezért 220 pontot kapott (pont ilyen mérleggel zárt a női körvívásban Gulyás Michelle és Kovács Sarolta). Kasza Róbert éppen fordított mérleget produkált talán legjobbnak számító versenyszámában, 15 győzelmet aratott, 20 vereség mellett. Ez 190 pont. Marosi a 10., Kasza a 27. helyen áll.

A legjobban a brit Joseph Choong, a 2019-es budapest vb egyéni ezüstérmese és az orosz Alekszandr Lifanov – a kairói vb egyéni ezüstérmese idén Marosi mögött – áll, mindketten 250 pontot vívtak (25 győzelem, 10 vereség), alig maradt el tőlük a fehérorosz Ilja Palazkov és a litván Justinas Kinderis, 244 pontot szerezve.

Folytatás pénteken a női versennyel, szombaton a férfiakéval.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×