eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Márton Anna a francia Manon Brunettel vívott asszóján, a női egyéni kardozók bronzmérkőzésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 26-án. Márton Anna vereséget szenvedett, ezzel a negyedik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Vívókapitány: borzasztó kínok között vívhatott Márton Anna

Negyedik lett a kardvívó Márton Anna a tokiói olimpián. Az InfoRádió Udvarhelyi Gábort, a magyar válogatott szövetségi kapitányát kérte értékelésre.

Véget értek az egyéni vívóversenyek a tokiói olimpián, melyek közül a hétfőre jutott Márton Anna negyedik helye a kardozók versenyében. Mint ismert, az MTK vb-bronzérmesének nem sikerült az utolsó két asszó, azzal együtt, hogy a sportoló úgy jutott el idáig, hogy egy súlyos térdszalag-szakadást követően a műtét helyett a gyógytornát választotta.

Az InfoRádió által megkérdezett Udvarhelyi Gábor nagyon értékes helyezésnek nevezte a sportoló által elértet, hiszen, mint fogalmazott, valóban nagyon hosszú ideje már súlyos térdsérülésekkel kínlódik, ami Tokióban kiújult.

„Borzasztó kínok között vívhatott végig,

nyilván fájdalomcsillapítókkal és minden egyebekkel.” Éppen ezért

hősiesnek és maximálisan példamutatónak tartja Márton Anna szereplését.

A vívókapitány egyetértett, hogy a nap elején még úgy tűnt, hogy Márton Anna nagyon elemében van, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy mérkőzésről mérkőzésre egyre nehezebb ellenfelek következtek, sérülése pedig nagyban nehezítette a mozgás, ami egyszerűen lefárasztotta. Vagyis nem tudott úgy mozogni a páston, ahogyan szükség lett volna arra, hogy legyen esélye a győzelemre, pedig Udvarhelyi Gábor szerint mindkét hölgyet – az orosz Velikaját és a francia Brunet-t is – meg tudta volna verni, ha olyan formában van mint legutóbb, amikor világkupát nyert. „Tehát,

ahogy telt a verseny, úgy fokozódott a lábán a fájdalom, illetve a mozgás nehézsége, és jöttek egyre nehezebb ellenfelek.”
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×