eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Muto Tosiro, a 2020-as tokiói nyári olimpiát és paralimpiát előkészítő bizottság vezérigazgatója sajtóértekezleten vesz részt a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal történt egyeztetés után Tokióban 2021. július 8-án. A japán kormány a koronavírus-járvány és az emelkedő esetszámok miatt július 12-étől augusztus 22-éig rendkívüli állapotot hirdetett a fővárosban. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat július 23. és augusztus 8. között rendezik nézők nélkül, zárt kapuk mögött.
Nyitókép: MTI/AP Pool/Behrouz Mehri

Az utolsó pillanatban lefújhatják a tokiói olimpiát

A koronavírusos esetek emelkedő száma miatt nem zárta ki az ötkarikás játékok lemondását a japán szervezőbizottság elnöke.

Az olimpia szervezőbizottságának elnöke keddi tájékoztatóján nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az utolsó percben is lefújhatják a világ legnagyobb sporteseményének megrendezését.

A tavalyról a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott játékok körül jó ideje dúl a vihar, a japánok nem támogatták a járványveszély miatt az olimpiát, emiatt a szervezők előbb a külföldi, majd a hazai nézőket is száműzték a lelátókról, a sportolókat és a többi hivatalos résztvevőt pedig szigorú szabályok szerint fogadják. Ennek ellenére az elmúlt 24 órában újabb kilenc, a játékokhoz köthető pozitív koronavírustesztet regisztráltak, egyet az olimpiai faluban, így az érintettek száma 67-re nőtt.

Muto Tosirót arról kérdezték a sajtókonferenciáján, hogy készen állnak-e az olimpia újabb elhalasztására, és úgy válaszolt, hogy figyelik a fertőzési adatokat, és folyamatosan egyeztetnek az érintettekkel.

"Nem tudjuk megjósolni, hogyan alakult a fertőzöttek száma. Ha kiugrást látunk, azonnal lépünk, és ötpárti egyeztetést tartunk. Olyan a vírushelyzet, hogy mérlegelnünk kell, milyen lépéseket tehetünk" – mondta a főszervező. A CNBC tudósításában megemlíti, hogy Muto tapasztalt pénzügyi hivatalnok, aki arról ismert, hogy jól meggondolja, mielőtt valamit kimond. Most pedig kimondta…

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a játékokon részt vevő sportolóknak a versenyük előtt hat órával negatív koronavírustesztet kell szolgáltatniuk ahhoz, hogy induljanak.

Muto Tosiro megjegyezte, arról, hogy azok a versenyzők, akiknek pozitív lett a tesztjük, mikor hagyhajták el a karantént, az illetékes hatóságok döntenek.

Az ötkarikás esemény nyitóünnepségét pénteken rendezik, az olimpia a kiírás szerint augusztus 8-ig tart.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×