eur:
394.17
usd:
357.56
bux:
71542.66
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Karen Bass, Los Angeles polgármestere lengeti az olimpiai zászlót a 2024-es párizsi nyári olimpia záróünnepségén a Stade de France-ban 2024. augusztus 11-én. 2028-ban Los Angeles rendezi a nyári olimpiát.
Nyitókép: MTI/EPA/Mast Irham

Nagyon „stílszerűen” ért Los Angelesbe az olimpiai zászló

Karen Bass polgármesterrel az élén visszaérkezett Los Angelesbe az az amerikai küldöttség, amely Párizsból vitte magával a 2028-as nyári ötkarikás játékoknak otthont adó metropoliszba az olimpiai lobogót.

A francia fővárosban vasárnap ért véget a XXXIII. nyári olimpia, az insidethegames.biz portál helyszíni beszámolója szerint pedig a záróünnepségen átvett zászlót az amerikai delegáció egy pálmafákkal és "LA 2028" logóval díszített repülőgépen szállította a következő nyári ötkarikás játékok városába.

„Az érkezés nagyon kaliforniai volt, a landolást napsütés és egy 4,6-os erősségű földrengés előzte meg” – fogalmazott a portál tudósítója, aki szerint a négy év múlva esedékes olimpia szervezőinek olyan kihívásokkal is szembe kell nézniük, mint amilyenek például a szélsőséges természeti jelenségek.

A beszámoló a megoldandó feladatok között említette a Los Angeles-i közlekedési helyzetet és a lakhatási gondokat. Utóbbival kapcsolatban azt írta, hogy Los Angelesben az elmúlt években először sikerült csökkenteni a hajléktalanok számát, amely így is elérheti a 75 ezer főt.

„Sok munkánk van még” – ismerte el a polgármester, aki a lakhatás javítását illetően menhelyek építését említette. Kijelentette továbbá, hogy a tömegközlekedés elsőbbséget élvez az egyéni közlekedéssel szemben. Az olimpiához kapcsolódó program keretében háromezer autóbusz beszerzését tervezik, az ötkarikás játékok idejére a szállítást megkönnyítendő külön buszsávokat alakítanak ki.

A Los Angeles-i olimpiára 2028. július 14. és 30. között kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Nyomozók lepték el az óbudai önkormányzatot, őrizetben a polgármester

Nyomozók lepték el az óbudai önkormányzatot, őrizetben a polgármester

Szerda reggel őrizetbe vették Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét abban az összehangolt akcióban, amelyben csaknem 50 nyomozó vesz rész. A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények ügyében nyomoz, több helyszínen, köztük az óbudai önkormányzat épületében és a polgármester otthonában is házkutatást tartanak. Az óbudai önkormányzat együttműködik a hatóságokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Váratlanul visszaesett a magyar gazdaság: csak négy ilyen ország volt az egész EU-ban

Váratlanul visszaesett a magyar gazdaság: csak négy ilyen ország volt az egész EU-ban

Csak négy uniós tagállamban esett vissza az idei második negyedévben a gazdaság az első negyedévhez képest, és az egyik közülük Magyarország volt (-0,2%), Németországgal párhuzamosan (-0,1%) – derült ki az Eurostat ma közzétett adatbázisából, amely a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatokat közölte öt tagállam kivételével. Ezzel együtt az éves növekedési adat rangsorában Magyarország (1,3%) a középmezőnybe tartozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×