eur:
394.14
usd:
364.18
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár
Milák Kristóf a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi 200 méteres pillangóúszásának előfutama után a Paris La Défense Arénában 2024. július 30-án. A címvédő Milák Kristóf a legjobb idővel bejutott a 200 méter pillangó középdöntőjébe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sós Csaba nem hajlandó elemezni Milák Kristófot, "elég, ha nyer"

Az úszók szövetségi kapitánya szerint szerdán és csütörtökön is érmet szerezhetnek a magyar versenyzők Párizsban.

A párizsi olimpia úszóversenyeinek szerda délelőtti programjában bejutott a középdöntőbe 200 háton Kós Hubert és Telegdy Ádám is, míg 200 pillangón Kapás Boglárka a tizedik időt elérve szintén folytathatja az esti programban a legjobb tizenhat között.

Sós Csaba az InfoRádióban arról beszélt, hogy a világranglista-vezető Kós Hubert ezúttal fordított taktikát választott, mint 100 háton, ahol a legjobb időt úszta az előfutamban, utána viszont kiesett a középdöntőben, ezúttal sokáig az utolsó helyen haladt előfutamában, végül aztán az összetettben a negyedik lett. A szövetségi kapitány szerint az ő tudásával, világbajnokként megtehette ezt. A 100 méteren viszont "túltolta" az előfutamot, és ez bosszulta meg magát, a kapitány szerint éremre ott nem volt esélye, ezért nem olyan nagy a veszteség, a 200 viszont a fő száma. A középdöntőben a várható taktikáról a szakvezető csak ennyit mondott: "Egy számít, jusson be a döntőbe."

Kapás Boglárkáról elmondta, neki az elsődleges célja az volt, hogy kijusson élete ötödik olimpiára, ez sikerült, és most ott táncol a döntő küszöbén. Sós Csaba szerint a hetedik és a tizenegyedik hely között van a korábbi világbajnok, és ha bejut a csütörtöki fináléba, akkor sem végezhet sokkal előrébb.

Telegdy Ádám elmaradt a legjobb idejétől, a kapitánynak is kérdés, hogy estére mennyire tudja összeszedni magát, pedig ha megússza a legjobb idejét, akkor ő is esélyes a döntőbe jutásra.

Két fináléban is lesz magyar úszó szerda este. Milák Kristóf 200 pillangón megvédheti a címét, de nem lesz egyszerű dolga az egyedi felkészülési módot választó klasszisnak. "Ez lesz az olimpiai úszóversenyek legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása. Vagy Milák nyer, vagy Léon Marchand, másnak erre érdemben nem látok esélyt. Ez a kettőjük külön mérkőzése lesz, az úszósport jelenlegi két gigásza mérkőzik" – mondta a kapitány, aki a felvetésre, hogy a középdöntős úszása eloszlatta-e a kérdőjeleket Milák Kristóffal kapcsolatban, azt mondta, nem akar belemenni az elemzésbe, mert szerinte most az a lényeg, hogy a döntőben esélyesként lép fel a rajtkőre, előbb nyerje meg, aztán lehet a múltról beszélgetni.

A 100 méteres gyorsúszás az egyik legrangosabb szám, a férfiaknál nyolcvanan indultak. Németh Nándor negyedik lett az előfutamok összesítése alapján, majd pedig a középdöntőben a harmadik. Sós Csaba úgy véli, nagyon szoros lesz a verseny, minimális lesz a különbség a döntősök között, A rajt, a forduló, a benyúlás fog dönteni, és a kapitány szerint Németh is ott lehet a legjobbak között.

Két éremesélyt látott az olimpia előtt a szakember, és ennek a megszerzésére szerda és csütörtök este lesz lehetőség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×