eur:
392.72
usd:
366.07
bux:
66746.01
2024. április 25. csütörtök Márk

A franciák örülnek, az írek csalódottak, hogy elmaradt a hosszabbítás

A házigazda francia labdarúgó-válogatott vezetői és játékosai örülnek, hogy a rendes játékidőben sikerült kiharcolniuk a továbbjutást az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, az írek viszont csalódottak, hiszen már a második percben vezetéshez jutottak.

"A gyors tizenegyes-gól után a csapatom nehezen lendült játékba - mondta Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya. - Az írek nagyon jól játszottak. Egy jól védekező ellenféllel szemben minden csapatnak nehéz dolga van, ezt láthattuk már a korábbi nyolcaddöntős mérkőzéseken is. Mi körülbelül az első félidő derekán találtunk magunkra. Jó ritmusba kerültünk, ez még veszélyesebbé tesz bennünket, de még nem szabad a döntőre gondolnunk."

Az írek 1-0-s vezetése után a duplázó Antoine Griezmann fordított.

"Csodálatos, hogy betaláltam és továbbjutottunk. Ma a családom is ott volt a lelátón, természetesen nagyon örülök, hogy velem ünnepeltek. Sokáig úgy tűnt, hosszabbítás lesz a dologból, de szerencsére már 90 perc alatt sikerült eldöntenünk a továbbjutást." - fogalmazott az Atlético Madrid légiósa.

Martin O'Neill, az írek kapitánya azt mondta: szerinte természetes, hogy most nagyon csalódottak.

"A második félidőben nagyon gyorsan bekaptuk a két gólt. Talán ha egy kicsit hosszabban tudjuk őrizni az előnyünket, az elég lett volna. De ennek a csapatnak senki nem tehet szemrehányást, mert mindent megtettek. Többet nem lehetett elvárni. Franciaországnak nagyszerű válogatottja van. Sok sikert kívánok nekik a folytatásra! - nyilatkozott a szakember.

A franciák a negyeddöntőben a hétfő esti Anglia-Izland összecsapás győztesével találkoznak majd vasárnap, Párizsban.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×