eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A belga egyéniségek ellen játszik a magyar csapat vasárnap

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 21 órától játszik a sztárokkal felálló belga csapattal a franciaországi Európa-bajnokság toulouse-i nyolcaddöntőjében.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese a kontinenstorna egyik üde színfoltja. Nemcsak eredményeivel hívta fel magára a figyelmet, hanem a mutatott játékával is. A torna előtt elsősorban stabil védekezésében bízhatott a csapat, ugyanakkor a csoportkörben hatékony támadójátéka okozott meglepetést. Amíg idei három felkészülési mérkőzésén egyetlen gólt szerzett, azt is szabadrúgásból, addig az Eb-n - Walesszel holtversenyben - hat találatával a legeredményesebb csapat.

Az öt pontjukkal veretlenül csoportelső magyarok meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtottak. Elsőként Ausztriát győzték le 2-0-ra egy kiegyenlített mérkőzésen, majd úgy játszottak 1-1-es döntetlent Izlanddal, hogy az egész találkozón fölényben futballoztak. Végül a sokkal jobb játékosokból álló portugálokkal szemben az Eb eddigi egyik legjobb összecsapásán értek el 3-3-as döntetlent úgy, hogy Storck több alapemberét pihentette, nehogy azok eltiltás miatt ne szerepelhessenek a nyolcaddöntőben.

A sokak által titkos favoritnak tartott belgák kifejezetten rosszul rajtoltak, ugyanis váratlanul sima, 2-0-s vereséget szenvedtek az olaszoktól. Ezt követően eddigi legjobb teljesítményüket nyújtva könnyed, háromgólos győzelmet arattak az írek felett, majd egy viszonylag gyenge mérkőzésen a hajrában elért találattal gyűjtötték be a három pontot Svédország ellen, ezzel másodikként léptek tovább az E csoportból.

A belga újságírók egybehangzó véleménye szerint nemzeti együttesük legnagyobb gyengesége, hogy csapatként nem játszik jól, emiatt adós maradt a szórakoztató és hatékony játékkal, ami a futballisták önbizalmának sem tett jót. Legfőbb erényként pedig azt említették, hogy számos játékos, például Eden Hazard vagy éppen Romelu Lukaku egyéni villanásokkal bármikor képes eldönteni egy-egy találkozót.

A papírforma az elmúlt két hét ellenére is a belgák sikerét ígéri, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a világhírű William Hill fogadóiroda a megjátszott tét 6,5-szeresét fizetné vissza magyar győzelem esetén a szerencsés fogadóknak. A két csapat közös múltja alapján is Belgium az esélyes, ugyanis Magyarország 58 éve nem győzte le mostani ellenfelét, amely néhány hónapja még vezette a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáját, jelenleg pedig a második. Érdekesség, hogy a 44 év után ismét Eb-résztvevő magyarok legutóbbi vereségüket éppen a belgáktól szenvedték el a kontinenstornán, az 1972-es torna bronzmérkőzésén.

A magyaroknál egyedül Fiola Attila sérülése okoz gondot, de a portugáloktól kapott három gól ellenére Storck valószínűleg ismét ugyanannak a védelemnek szavaz bizalmat, azaz Lang Ádám lesz a jobb oldali hátvéd, a helyét pedig videotonos klubtársa, Juhász Roland veszi át középen. Eltiltottja nincs a csapatnak, ugyanakkor nyolc játékosnak is vigyáznia kell, mivel - továbbjutás esetén - újabb sárga lapos figyelmeztetéssel eltiltás miatt nem léphetnének pályára a negyeddöntőben.

A találkozó továbbjutója jövő pénteken Lille-ben a walesi-északír párharc győztesével találkozik a négy közé jutásért.

A magyar-belga nyolcaddöntő a szerb Milorad Mazic sípjelére vasárnap 21 órakor kezdődik a dél-franciaországi Toulouse-ban.

Várható kezdőcsapatok:

Magyarország:

Király Gábor - Lang Ádám, Guzmics Richárd, Juhász Roland, Kádár Tamás - Gera Zoltán, Nagy Ádám - Lovrencsics Gergő, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

Belgium:

Thibaut Courtois - Thomas Meunier, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen - Radja Nainggolan, Axel Witsel - Yannick Carrasco, Kevin De Bruyne, Eden Hazard - Romelu Lukaku

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×