eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az argentin Lionel Messi (b) edz csapattársaival Abu-Dzabiban 2022. november 14-én, két nappal az Egyesült Arab Emírségek elleni felkészülési labdarúgó-mérkőzés előtt. A 2022-es labdarúgó-világbajnokságot november 20. és december 18. között rendezik Katarban.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Lionel Messi az ausztrálok ellen már a meccs elején ünnepel

Az argentin válogatott mai világbajnoki nyolcaddöntője különleges lesz Lionel Messi számára. Az Albiceleste szupersztárja – klubjai első csapatában és az argentin A-válogatottban játszott mérkőzéseit tekintve – ezredik meccsét játssza.

Lionel Messi a mexikói Antonio Carbajal, Rafael Marquez és Andrés Guardado, a német Lothar Matthäus és a portugál Cristiano Ronaldo mellett egyike annak a hat játékosnak, akik öt világbajnokságon pályára léptek.

Egyike annak az öt játékosnak, aki legalább négy világbajnokságon szerzett gólt, a brazil Pelé, a német Uwe Seeler és Miroslav Klose, valamint a portugál Cristiano Ronaldo tartozik még ide. (Ronaldo az egyedüli, aki öt vb-n szerzett gólt.)

Messinél több vb-meccsen csak a német Lothar Matthäus (25) és Miroslav Klose (24) szerepelt, valamint az olasz Paolo Maldini (23), akit Messi ma este utolér.

Nyolc világbajnoki gólt szerzett. Minden eddigi gól a csoportmeccseken született. Az egyenes kieséses szakaszokban eddig 23 lövéssel próbálkozott, gól nélkül.

Eddig 14 vb-gólban volt részes (8 gól, 6 gólpassz). Ennél többet a mostani vb mezőnyéből egyedül a német Thomas Müller (10 gól, 6 gólpassz) számlál.

Eddig 58 gólhelyzetet teremtett a világbajnokságokon, ez világcsúcs. A német Mesut Özil a következő a sorban, 48-cal.

A mérkőzés este 8 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×