eur:
396.43
usd:
370.93
bux:
70972.15
2024. június 26. szerda János, Pál
Dublin , Ireland - 17 November 2022; The captains armband of Martin Ødegaard of Norway during the International Friendly match between Republic of Ireland and Norway at the Aviva Stadium in Dublin. (Photo By Piaras Ó Mídheach/Sportsfile via Getty Images)
Nyitókép: Piaras Ó Mídheach/Sportsfile/Getty Images

Hatott a FIFA fenyegetése, beadták derekukat az európai csapatok

A FIFA azzal fenyegette őket, hogy a pályára lépéskor azonnal sárga lapot adnak nekik, ha ott lesz a csapatkapitányokon a szivárványos karszalag.

"A FIFA egyértelműen kijelentette, hogy sportszankciókat fog kiszabni, ha a csapatkapitányok ezt a karszalagot viselnek a pályán. Nemzeti szövetségként nem hozhatjuk olyan helyzetbe a játékosainkat, hogy sportszankciókkal - beleértve az eltiltást is - sújtsuk őket, ezért arra kértük őket, hogy ne próbálják meg viselni a karszalagot a FIFA világbajnoki mérkőzéseken" – áll Anglia, Wales, Belgium, Dánia, Németország, Hollandia és Svájc labdarúgó-szövetségeinek közös közleményében.

A csapatok arra készen álltak volna, hogy pénzbírságot fizessenek meg a ruházatot érintő szabályszegésekért, amit a One Love szivárványos karszalag hordása okozott volna, de azt nem akarták megkockáztatni, hogy eltiltsák vagy leküldjék a pályáról játékosaikat – írja a Sky News.

"Nagyon csalódottak vagyunk a FIFA döntése miatt, amely szerintünk példátlan –

szeptemberben írtunk a testületnek, tájékoztatva őket arról, hogy a One Love feliratos karszalagot szeretnénk viselni,

hogy ezzel is aktívan támogassuk az inklúziót a labdarúgásban, de nem kaptunk választ" - tette hozzá a közlemény.

"Hogy a FIFA a pályán akar minket megbüntetni, az egyedi és ellenkezik a sport szellemiségével, amely milliókat köt össze – közölte a holland szövetség. – Továbbra is képviseljük és terjesztjük a One Love üzenetét, de az első számú célunk, hogy meccseket nyerjünk. Senki nem szeretné, ha a csapatkapitánya sárga lappal kezdené a mérkőzést."

Anglia a hétfői nap folyamán Irán ellen kezdi meg a vb-selejtezőket, Wales pedig az esti mérkőzésen az USA-val játszik.

A címvédő Franciaország már korábban letett a szivárványos kiegészítő viseléséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×